Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć może ktoś mi z was powiedziec gdzie dokładnie się znajdują odpływy,kanaliki odpływu wody tzn. zaczynając od szyberdachu? idą na bokach po obu stronach wokół szybera? gdyż nie wiem jak mam zająć się udrażnianiem a tasma obklejająca szyberdach juz mnie irytuje
Opublikowano
to musze wyjąc szyberdach?;/ czy wystarczy go otworzyc do konca i gdzies beda widoczne?
Opublikowano
Spróbuj przedmuchać kompresorem,czasem pomaga.Kiedy otworzysz dach do końca powinno wystarczyć.A jeśli to nie pomoże to :(
Opublikowano
Nasa87 już Ci wktórymś poście pisałem że odpływy z szyberdachu są w przednich słupkach jak i w tylnych w sumie jest ich 4 .Ty masz problem z tylnymi.Zdejmij tapicerke z tylnych słupków i w samej górze powinieneś widzieć takie czarne wężyki idące do słupka w blachę o średnicy około 1 cm.Odepnij je są na metalowych opaskach dobrze by było sprężarką przedmuchać a jak nie to jakiś drut z okrągłą końcówką zeby nie zrobić dziury w wężyku i do dzieła nie jest to proste jak jest jakimś syfem zatkany
Opublikowano
dzieki kolego widocznie gdzieś mi to umknęło w poprzednich postach
Opublikowano
A co moze byc powodem kapania wody z lewego przedniego slupka tego przy przedniej szybie gdy pada deszcz przez pare dni. Zapchany kanalik ? Czy brak wezyka ? Czy gdzies jest dziura w karoserii ?
Opublikowano
A nie rozbierałeś wcześniej szyberdachu? albo wcześniejszy właściciel. Może źle założył przewód :mad2: , w innym przypadku pewnie zapchany. Bierz strzykawkę z wodą i wciskaj w przewód, powinieneś się do niego dostać po zdjęciu lewego słupka, jak cofa wodę to zrób jak kolega wcześniej napisał drut z zaokrągloną końcówką.