Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
ze swoich orginalnych jestem mocno niezadowolony , po prostu dają mało światła, ostatnio jechałem w deszczu i słabo widziałem

Słabo świecą bo są stare, ksenon w miarę użytkowania "wyświeca" się i traci na jasności. Zapewne te nowe 8000k będą o niebo lepiej świecić niż stare, ale w porównaniu do nowych 4300k będą gorzej oświetlać drogę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w końcu przyszły nowe ksenony :)

włożyłem i wyjechałem w nocą by je przetestować

jestem bardzo ale to bardzo zadowolony , świecą bardzo jasno niebieskim światłem (troche za niebieskim ale tak jak w poprzednich Hidach które miałem z czasem zamieni się to światło na biało-niebieskie - czyli takie jakie chciałem mieć) porównując do starych - nie ma co porównywać - różnica kolosalna

oświetla nie tylko droge przed tobą ale robi poświate czyli bardzo dobrze oświetla pobocze a na tym głównie mi zależało - tak jak miałem to w starej e36

a dopiero się rozpalają wiec jeszcze lepiej będą , niedługo bedzie białe niebieskie światło :)

od razu powiem że nikogo nie oślepiam , jeździłem wczoraj w nocy sporo i nikt mi nie mrugał , za to widoczność - bajka aż się chce nocą jeździć teraz , w wolnej chwili skocze do znajomego diagnosty i sprawdze na przyżądach

mruganie , przygasanie ksenonów - po wymianie na nowe żarówki wszysko to mineło - wina starych wypalnych ksenonów

koszt 120 zł za 2 szt to naprawde nie ma o czym mówić , bardzo ale to bardzo zadowolony ,

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

...

od razu powiem że nikogo nie oślepiam , jeździłem wczoraj w nocy sporo i nikt mi nie mrugał , za to widoczność - bajka aż się chce nocą jeździć teraz , w wolnej chwili skocze do znajomego diagnosty i sprawdze na przyżądach

...

Hmmmm... nie spotkałem jeszcze właściciela HID'ów który by otwarcie przyznał, że oślepia. Nie wiem w takim razie skąd biorą się idioci którzy walą po oczach jak codziennie jeżdżę po na mieście.

Za to wczoraj pan w Touranie się strasznie spienił jak włączyłem mu tylne przeciwmgłowe tak walił mi hid'ami po lusterkach.

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano

...

...

Hmmmm... nie spotkałem jeszcze właściciela HID'ów który by otwarcie przyznał, że oślepia. Nie wiem w takim razie skąd biorą się idioci którzy walą po oczach jak codziennie jeżdżę po na mieście.

Za to wczoraj pan w Touranie się strasznie spienił jak włączyłem mu tylne przeciwmgłowe tak walił mi hid'ami po lusterkach.

HIDy w ori lampach soczewkowych, oczywiście ustawionych/ze sprawną automatyczną regulacją wysokości nie oślepiają.

Oczywiście nie zmienia to faktu, że sporo osób ładuje je do "zwykłych" lamp (i to D2S , nie D2R), a pomysł ustawienia świateł na stacji diagnostycznej nigdy nie trafia do ich głowy.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

...

...

Bartek ale ja wcale cię nie będe przekonywał , źle ustawione światła oślepiają czy to są Hidy czy zwykłe żarówki , miałem w sterej e36 Hidy i tam specjalnie pojechałem na ustawienie świateł - wierz lub nie ale nikogo nie oślepiałem tak były ustawione, w e46 same się poziomją , ale już widze że nie oślepiają

oślepianie jest nagminne , jak ktoś mnie zbyt mocno oślepia to kończy się to włączeniem długich świateł , policja wogóle na to nie reaguje , powinni zabierać za tyo dowód , ostatni jechałem w dzień i jakiś kretyn włożył do octawi ksenony, w dzień mnie oślepiały wiec nie wiem jak tej kretyn w nocy jeździ

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

a ktoś może wie gdzie dokładnie są czujniki od samopoziomowania ???

Ostatnio wymieniałem pare rzeczy w zawieszeniu m.in.wachacz,tuleje.łacznik,klocki przód i tył i teraz lampy swieca 3 metry przed autem.W nocy nie da się jechac bezpiecznie.

Podjechałbym do warsztatu gdzie mi to wszystko robili ale to pare km.ode mnie i troche nie mam czasu.

Narazie sam podniosłem mechanicznie lampy regulacja ale nie chce tak jezdzic bo pewnie bede oslepiał.

Wizyta w stacji diagnostycznej teraz tez nie za wiele da,bo tylko wyreguluja swiatla ale system samopoziomowania i tak chyba coś nie wspołpracuje.

osa-ozo

Sprzedam :

Oryginalne tylne lampy BMW e46 do sedana - zewnętrzne i w klape.

Kierunkowskazy przednie e46

Ceny : Tanio

• Członkowie klubu
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=ER91&mospid=47642&btnr=31_0409&hg=31&fg=05

Sprawdź elementy nr 5 i nr 10, może się "rozłączyły" Jeśli połączenie z elementami zawieszenia jest nienaruszone, problemem może okazać się awaria czujnika - nr 1 lub nr 7

Opublikowano
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=ER91&mospid=47642&btnr=31_0409&hg=31&fg=05

Sprawdź elementy nr 5 i nr 10, może się "rozłączyły" Jeśli połączenie z elementami zawieszenia jest nienaruszone, problemem może okazać się awaria czujnika - nr 1 lub nr 7

a gdzie to jest ??? bo po realoem trudno bedzie mi to zlokalizować w aucie.

Jakies wskazówki przy czym tego szukać ???

osa-ozo

Sprzedam :

Oryginalne tylne lampy BMW e46 do sedana - zewnętrzne i w klape.

Kierunkowskazy przednie e46

Ceny : Tanio