Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak na temat M pakietu było parę tematów tak po wpisaniu w szukajce Pakiet Sport wyskakuje 1 temat i to z ogłoszenia jeszcze.

Więc moje pytanie brzmi jak w tytule. Tyczy konkretnie modelu e39. Czy M pakiet to tylko stylistyka czy zawiecha też? a może M pakiet=pakiet sport tylko inna nazwa

• 1 rok później...
Opublikowano

Pytanie stare, ale sam chciałbym wiedzieć, co obejmuje "sport pakiet" - w moim przypadku w E60.

Może mnie ktoś oświecić?

XABan
Opublikowano
wydaje mi się że sport pakiet obejmuje zawieszenie oraz wykonczenie kabiny np aluminium zamiast drzewa,kierownica sportowa,gałka zmiany biegów,M różnia sie między innymi pakietem aerodynamicznym(inne zderzaki progi)ale to tylko wyniki własnych obserwacji wiedz mogę się mylić :?
(*pozdrawiam*)
Opublikowano

Mnie się także wydaje, że pakiet sport polega przede wszystkim na zawieszeniu m-pakowym oraz na WYBRANCYH elementach wyposażenia w kabinie. M-pakiet to już cały komplet - zawiecha, zewnętrzny pakiet ospojlerowania oraz całe wnętrze kabiny.

Pzdr.

Opublikowano

To ja się wypowiem jako posiadacz e39 w wersji sport. Mam turasa 3.0dA. W środku srebrne listwy i "pół-kubły" z "pół-skórą" i taka śmiszna tapicerka w taką jakby drobną krateczkę ;) Kierownica w kształcie jak w m-kach (nie mam sterowania w kierze ale to już kwestia ubogości wyposażenia). Z zewnątrz: zderzaki jak w standardowej wersji, felgi typowe dla "usportowionych" e39 czyli y spoke 80 17", no i zawiecha: tył to nivo więc wysokość i twardość zależna od obciążenia ale jest niżej - proporcjonalnie do przodu. Przód niższy o ok 15-20mm w stosunku do "zwykłej" wersji i amory to sachsy advantage (z resztą wczoraj kupowałem bo jeden padł i trzeba było dwa od razu zmienić - uwaga...800 za sztukę przy 100% ceny). Do tego mocniejszy drążek stabilizatora oraz jeszcze coś ale nie chcę skłamać bo nie pamiętam dokładnie. Jeździłem m5 i powiem, że prowadzi się dość podobnie z tym, że m5 to tylko sedan więc można wyczuć pewne różnice w porównaniu do turasa. Jest trochę twardawo czasem ale świetnie się prowadzi, naprawdę rewelka jak na hmmm "serię".

A wersja m pakiet różni się tylko innymi zderzakami i emblematem "M" na kierownicy i jest łudząco podobne do M5 z tym, że zdradza np. końcówka wydechu i np. klekot pod maską... aaa i może w prawdziwym "M" były te zaokrąglone lusterka

Opublikowano
To ja się wypowiem jako posiadacz e39 w wersji sport. Mam turasa 3.0dA. W środku srebrne listwy i "pół-kubły" z "pół-skórą" i taka śmiszna tapicerka w taką jakby drobną krateczkę ;) Kierownica w kształcie jak w m-kach (nie mam sterowania w kierze ale to już kwestia ubogości wyposażenia). Z zewnątrz: zderzaki jak w standardowej wersji, felgi typowe dla "usportowionych" e39 czyli y spoke 80 17", no i zawiecha: tył to nivo więc wysokość i twardość zależna od obciążenia ale jest niżej - proporcjonalnie do przodu. Przód niższy o ok 15-20mm w stosunku do "zwykłej" wersji i amory to sachsy advantage (z resztą wczoraj kupowałem bo jeden padł i trzeba było dwa od razu zmienić - uwaga...800 za sztukę przy 100% ceny). Do tego mocniejszy drążek stabilizatora oraz jeszcze coś ale nie chcę skłamać bo nie pamiętam dokładnie. Jeździłem m5 i powiem, że prowadzi się dość podobnie z tym, że m5 to tylko sedan więc można wyczuć pewne różnice w porównaniu do turasa. Jest trochę twardawo czasem ale świetnie się prowadzi, naprawdę rewelka jak na hmmm "serię".

A wersja m pakiet różni się tylko innymi zderzakami i emblematem "M" na kierownicy i jest łudząco podobne do M5 z tym, że zdradza np. końcówka wydechu i np. klekot pod maską... aaa i może w prawdziwym "M" były te zaokrąglone lusterka

I w prawdziwym M nie ma tej poprzecznej lotki/belki w tym największym, środkowym wlocie powietrza przedniego zderzaka. W m-pakietach jest ta belka poprzeczna na środku wlotu.

Pzdr.