Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następujący problem - przez wspaniała pogodę co jakiś czas muszę włączać ogrzewanie tylnej szyby - i wtedy mogę zapomnieć o słuchaniu radia (BWM Business CD) - wszystkie stacje ledwo słychać (na cd jest ok). Wystarczy wyłączyć to ogrzewanie i z miejsca jest ok. Czy ktoś wie w czym problem i jak można to naprawić? Z góry dzięki za pomoc :)

PS. 320d Touring '00

Opublikowano
Witam. Kolego chciałbym Ci pomóc, wydaje mi się, że nawaliła kostka w której jest przyłącze anteny znajdującej się w instalacji ogrzewania szyby tylnej. Kostka ta u mnie znajduje się w prawym tylnym słupku. Trzeba odchylić tapicerkę i tam widać tą kostkę. Wydaje się, że tam znajduje się dioda odcinająca kierunek zasilania. Myślę, że ona jest kaput.
Szulman
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie ale macie oryginalną antenę tzn zatopioną w szybie tylnej? bo u mnie np ktoś zamontował sobie nieoryginalna, taką zwykła co sie nakleja na szybę. i tez prz ywłączonym ogrzewaniu tylnej szyby trzeszczy. być moze ktosto zrobił bo oryginalna antena się zepsuła...
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Ja mam oryginalna antenę i problem na chwilę się rozwiązał, jak poruszałem tymi wszystkimi stykami i kabelkami co idą do wzmacniacza antenowego w tylnym słupku.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano

Mam to samo, zaczelo mi sie tak dziac jakis miesiac temu, antena jest kompletnie zaklocana przez ogrzewanie.

Moze ktos podrzuci co jest przyczyna??

Pozdrav

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
a mam takie pytanie, do tych co mają ten problem jak włączą ogrzewanie to radio trzeszczy. CZy macie może zamontowaną na tylnej szybie antene od telefonu komórkowego, tzn od zestawu głośnomówiącego? bo ja właśnie mam i ta antena zewnętrzna od komórki, przebiega przez te paski na szybie od ogrzewania. moze to tu jakaś tkwi przyczyna ???
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda