Skocz do zawartości

Ogrzewanie dziala na maxa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od paru dni autko zaczelo samo grzac. Wewnatrz mam jak w salnie i to niezaleznie w ktorym polozeniu jest pokretlo od ogrzewania. Do tego nie dziala ogrzewanie tylnej szyby (tamto zaczelo grzac a to przestalo dzialac). Po wcisnieciu ogrzewania szyby kontrolka sie nie zapala(zaroweczka dziala-sprawdzalem).Moze spotkal sie juz ktos z czyms takim?!?. Bo ja za bardzo juz nie wiem gdzie szukac problemu.

pozdrawiam

betek

Opublikowano

Zawiesił Ci sie elektrozawór - dośc częste przy E36. Puszcza przez cały czas ciepłą ciecz na nagrzewnicę a ta ogrzewa przepływajace powietrze.

Spróbuj popukac lekko kluczem z elektrozawory lub jesli to nic nie da trzeba rozebrać i wyczyścić.

Tam są uszczelki typu "oring" , które pod wpływem ciepła i czasu ulegają zniszczeniu i czasami lubią zablokowac elektrozawory.

Pzdr,

Opublikowano
w przypadku klimatronika: jezeli wyjmie sie panel sterujacy z auta, to objaw jest taki sam - grzanie na maksa. warto zatem sprawdzic czy wszystkie kable dochodzace do panelu sa w porzadku oraz czy wszystkie luty sa ok
Opublikowano

Postukalem,popukalem,przeczyscilem wtyczki i pomoglo.Ale tak naprawde to nie wiem do konca co czy stukanie czy czyszczenie :D.

Wielkie dzieki.

pozdrawiam

betek

Opublikowano
Podepnę sie pod temat

A co może być przyczyną bardzoi ciepłego panelu do regulacji wentylacji ( nie mam klimy)?

Radio :)

Opublikowano
Podepnę sie pod temat

A co może być przyczyną bardzoi ciepłego panelu do regulacji wentylacji ( nie mam klimy)?

Radio :)