Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Klimatyzacji nie mam. problem polega na tym ze gdy mam wlaczone cieple powietrze jak jade jest wszystko ok leci ciepłe ale gdy stane silnik chodzi na wolnych obrotach zaczyna leciec zimne powietrze dopiero po dodaniu gazu do ok 4tys. zaczyna leciec cieple. Co moze byc przyczyna tego?
http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
Opublikowano
Może być to też pompa wodna...

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
sprawdź zawór nagrzewnicy,powinien być między komorą silnika a kabiną.Ale przede wszystkim spróbuj odpowietrzyć.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Odpowietrzy układ chłodzenia tak? a z tym zaworem co moze byc bo to tylko tak sie dzieje gdy gdzies stane i auto chodzi na wolnych obrotach.
http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
Opublikowano
Klimatyzacji nie mam. problem polega na tym ze gdy mam wlaczone cieple powietrze jak jade jest wszystko ok leci ciepłe ale gdy stane silnik chodzi na wolnych obrotach zaczyna leciec zimne powietrze dopiero po dodaniu gazu do ok 4tys. zaczyna leciec cieple. Co moze byc przyczyna tego?

Też bym obstawiał zawór nagrzewnicy...może sie nie otwierać w całośći bo jest zastany,zapieczony...

miałem podobny przypadek do twojego,spróbuj oczyścić zawór środkiem penetrującym np.WD40

Opublikowano
nigdy auto gdy chodzi na wolnych obrotach nie bedzie mialo takiego ogrzewania jakpodczas jazdy bo wtedy plyn cyrkuluje lepiej ale znowu nie powinno dochodzic do takiej sytuacji zeby lecialo zimne powietrze,u mnie leci troche mniej cieple niz podczas jazdy ale napewno nie zimne,sprawdz poziom plynu albo faktycznie uklad przy powietrzony chociaz najbardziej obstawialbym na to pierwsze
Opublikowano
nigdy auto gdy chodzi na wolnych obrotach nie bedzie mialo takiego ogrzewania jakpodczas jazdy bo wtedy plyn cyrkuluje lepiej ale znowu nie powinno dochodzic do takiej sytuacji zeby lecialo zimne powietrze,u mnie leci troche mniej cieple niz podczas jazdy ale napewno nie zimne,sprawdz poziom plynu albo faktycznie uklad przy powietrzony chociaz najbardziej obstawialbym na to pierwsze
Opublikowano