Skocz do zawartości

528 i nie moge odkręcić koła brak klucza do śruby zabezpiecz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

problem jak w temacie, kupiłem niedawno auto. Okazało się, że nie mogę odkręcić koła bo są śruby zabezpieczające, a z poprzednim właścicielem zero kontaktu,

Czy można gdzieś dokupić taki klucz, może miał ktoś podobny problem??

Dodam, że nie moge się poruszać tym samochodem bo mam przeciętą oponę,

pozdrawiam

Łukasz

WANTED
Opublikowano

Witaj,

Klucz - nakładka jeżeli oryginalne śruby to każde ASO, jeżeli inne musisz popytać w zakładach co robią przekładkę opon oni mają końcówki

brokat_
Opublikowano
Czy można gdzieś dokupić taki klucz, może miał ktoś podobny problem??

podejrzewam że naświecie jest pare tysięcy producentów zabezpieczeń a podstawą jest wiedzieć kto to wyprodukował i mieć kartę kodową do tego

pierw poszukaj czy klucz nie jest schowany czy w schowku czy w bagażniku razem z nażędziami a jak nie znajdziesz i nie dasz rady zapytać starego włąściciela to pozostanie wykręcanie siłowe czyli najczęściej dospawuje się jakąś śrubę i wykręca lub w zależności od rodzaju felg można próbować coś albo dorobić albo dopasować podobny klucz

albo w sumie ostateczne rozwiązanie rozwiercać łebki

• Członkowie klubu
Opublikowano

Możesz zrobić odcisk np: plasteliną i dać do narzędziowni.

Może tam dorobią Ci za niewielką opłatą.

Pozdro

003.jpg
Opublikowano

Witam!

Miałem kiedyś podobny problem. Zabezpieczenie znalazłem pod tylną kanapą. Sprawdź tam. Jak wyleci z tego schowka na klapie to potrafi wpaść pod kanapę. Jeżeli zabezpieczenie jest oryginalne BMW to łatwo to odkręcić mosiężnym prętem stoczonym na górny wymiar i wpitym w śrubę przy kole. Później żabką hydrauliczną.

Pozdro!