Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam forumowiczów,

zamiezam pomalowac sobie plastikowe listwy zewnetrzne w swojej "srebrnej kuli" :norty: znalazlem farbe w kolorze auta wiec co dalej

http://img90.imageshack.us/img90/5829/bmwpodpis333333.gif
Opublikowano
Z tego co mi wiadomo. To malujesz podkladem, pozniej tym lakierem w kolorze nadwozia i na koniec pokrywasz utwardzaczem. Wszystko powinno byc co do czasu i odsetpow miedzy malowaniem opisane na opakowaniu. Aha tez zalezy jaki masz ten lakier w kolorze nadwozia jak jest to baza metaliczna no to jeszcze na to lakier bezbarwny trzeba polozyc.
Opublikowano

jeżeli masz farbę w sprayu to kup wszystkie lakiery w sprayu.Potrzebne ci będą:Podkład na plastik,podkład akrylowy,baza i bezbarwny.

Najpierw matujesz element papierem ściernym(800),czyścisz rozpuszczalnikiem,malujesz podkładem na plastik,czekasz ok 30 min.Potem podkład akrylowy,czekasz do wyschnięcia i malujesz bazą(delikatnie bo zrobisz zacieki), czekasz 1 godz i malujesz klarem(bezbarwnym) bardzo delikatnie i lepiej kilka warstw(będziesz miał co ścierać :D ).Po wyschnięciu,najlepiej 24 godz,można zacząć szlifować bo pewnie i tak będzie nierówno.Papier ścierny(1200),jak zeszlifujesz do równa to na koniec pasta polerska G3.Można wypolerować to super połysku.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
i trzeba dodac jeszcze zmiekczacza do plastikow. zapytaj u lakiernika to powie ci dokladnie,a to po to zeby farba ci nie odpryskiwala... Dlatego niektorym odpryskuje ze zderzakow...
B M W
Opublikowano
mala porada.daj te elementy lakiernikowi do malowania.,nie bierz sie za to sam jak nie masz doswiadczenia.

Utarty i moim zdanie bezsensowny slogan.Wujek Dobra Rada,z takim podejściem człowiek nie jest w stanie niczego sie nauczyć bo z każdą duperelą jedzie do "specjalisty" i płaci.Ja w ten sposób pomalowałem zderzaki,progi i zaręczam ci że nie muszę się własnej roboty wstydzić.

Kosztowało mnie to 200zł(materiał),a do lakiernika może jechać zawsze.

Opublikowano
jesli zderzaki progi itd malowales sprayem to naprawde jestes dobry lakiernik... Jesli robiles to sprayami a nie na sprezarce...
B M W
Opublikowano
jesli zderzaki progi itd malowales sprayem to naprawde jestes dobry lakiernik... Jesli robiles to sprayami a nie na sprezarce...

tez tak mysle.tylko pytanie zadala osoba nie majaca pojecia jak sie zabrac za to,wiec ...

Opublikowano

tez tak mysle.tylko pytanie zadala osoba nie majaca pojecia jak sie zabrac za to,wiec ...

taki bez pojęcia to nie jestem :cool2: posługiwałem się juz sprayem nie rzadko :dance: lecz nie na plastikach... i stąd wziął się mój post

i nie chcę oddawać tego dla speca, tak mogłaby brzmieć odpowiedź na wszystkie pytania i problemy na tym forum, ale nie o to tu chodzi - jeśli nie spróbujesz to się nie nauczysz.

http://img90.imageshack.us/img90/5829/bmwpodpis333333.gif
Opublikowano

taki bez pojęcia to nie jestem :cool2: posługiwałem się juz sprayem nie rzadko :dance: lecz nie na plastikach... i stąd wziął się mój post

i nie chcę oddawać tego dla speca, tak mogłaby brzmieć odpowiedź na wszystkie pytania i problemy na tym forum, ale nie o to tu chodzi - jeśli nie spróbujesz to się nie nauczysz.

no to powodzenia :mrgreen: daj potem zdjecia jak Ci to wyszlo :D

p.s. moze to ja tylko jestem "lewy " w takich rzeczach i niestety ale musze placic. :cry2:

Opublikowano

no to powodzenia :mrgreen: daj potem zdjecia jak Ci to wyszlo :D

p.s. moze to ja tylko jestem "lewy " w takich rzeczach i niestety ale musze placic. :cry2:

Pewnie nawet nie próbowałeś tego robić,a nie ma w tym żadnej filozofii.Różnica jest taka że lakiernik połozy bezbarwny i gotowe,po sprayu z reguły jest delikatny baranek ale wierzcie mi papier ścierny i pasta polerska działa cuda :mrgreen: .

Opublikowano
mysle ze moglbym sprobowac.ale za pierwszym razem na listwach od duzego fiata :mrgreen: ,a dopiero potem wzialbym sie za swoje bmw.pozdro,koncze ten ot :mrgreen: