Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam BMW E36 316i compact rok 95 1600 benzyna ma z nim pewien problem gdy go zapalam od razu gaśnie albo falują mu obroty po chwili gaśnie ale jak przejadę nim przynajmniej 1 km to wszystko w porządku wskauwka nawet nie drgnie czasem trochę pofaluje i jest w porządku co mam robić przewody wysokiego napięcia wymieniłem świece nowe rok temu wymieniłem podłączyłem go do kompa były dwa błędy na silniczku krokowym i sondzie lamda zostały usunięte i wraz to samo podłączyłem go jeszcze raz mechanik powiedzał że wszystko jest w normie nic nie widzi CO MAM ROBIC
Opublikowano

Postu nie piszę złośliwie. Wpisz w forumową szukajkę "falujące and obroty" i dowiesz się wszystkiego, no może prawie. ;)

Było tego bardzo dużo - po co pisać to wszystko od nowa.

Żeby nie było, sprawdź: krokówkę, przpływkę, układ paliwowy i wydechowy, filtry, elektrykę (świece i kable w.n.), pewnie coś jeszcze. Doczytaj. :D :mrgreen: :cool2:

Opublikowano
Kolego nie wystarczy skasowanie błędów trzeba tam zajrzeć

Dokładnie. Kolego kamil202 te błędy nie są po to by Ci uprzykrzyć życie tylko wskazują gdzie wystąpił problem. Jezeli błędy wystapily raz i po wykasowaniu nie pojawiaja sie juz tzn ze te elementy sa sprawne ale ktorys z nich zebrał zły odczyt i system samodiagnozy to wychwycił. Moze to byc spowodowane tym ze problem wystepuje tylko w okreslonych warunkach lub po prostu dana czesc sie konczy. Jezeli natomiast po wykasowaniu i krotkiej przejazdzce błedy znowu sie pojawiaja to oznacza ze ktorys z tych elementow jest niesprawny. Zaznaczam ze nie oznacza to od razu niesprawnosci wszystkich elementow na ktore wskazuja bledy. Jest wiele czesci w aucie ktorych praca jest zalezna od innych i niesprawnosc jednego wplywa na zła prace drugiego. Ale to juz powinien określic Twoj mechanik.. pozdrawiam