Skocz do zawartości

Problem z przyspieszeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowy więc z góry przepraszam jeśli piszę w nieodpowiednim dziale i taki temat już jest.

Mam problem z jazdą. Samochód tak jakby stracił moc. Odpala i rusza bez problemu i niby wszystko na desce i w ogóle jest w porządku, ale podczas jazdy, wmiarę naciskania pedału gazu, samochód nie chce przyspieszać. Nie ma tego tak zwanego kopa.

Ktoś wie czego to może być przyczyna?

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Nie działająca turbina lub słaba wydolność pompy paliwa.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
  • Autor
a orientuje się ktoś jaki mniej więcej byłby kosz naprawy?
Opublikowano
Witam! Ja mam e39 530d 2002r. też miałem identyczny problem! się okazało ze jest walnieta przypływka! :mad2:
Opublikowano
filtr paliwa, przepływka, turbina itd. proponuję podłączenie pod compa.bo tak to tylko gdybanie
Opublikowano

przepływka a lekko uszkodzona nie gegneruje błedów na kompie

odłącz kabelek i auto odzyska wigor a potem do ASO po nowa (cos 1500zł z wymiana i kasowniem błędów po starej) i bedzie humor z powrotem

hej

Opublikowano
Jak ci padło turbo to auto zacznie kopcic z wydechu.No wtedy to są koszty bo np nowa turbina to koszt 5100 zł a jak nie to przepływka koszt taki jak kolega tora w cześniej podał
Opublikowano
Ja równiez mam bmw e39 530d 2002 i również miałem podobny problem.Bmw jeździło normalnie, a powyżej 130 nie chciało iść okazało sie,że walnięty jest czjnik AGR (przepływu spalni)
Opublikowano
Ja równiez mam bmw e39 530d 2002 i również miałem podobny problem.Bmw jeździło normalnie, a powyżej 130 nie chciało iść okazało sie,że walnięty jest czjnik AGR (przepływu spalni)

faktycznie to może być zawór EGR (recyrkulacji spalin) i wcale nie musi być uszkodzony a poprostu zanieczyszczony (skutek naszego paliwa).

w moim wypadku koszt przeczyszczenia - flaszka.

Opublikowano
u mnie akurat był rąbniety, koszt nowego orginalnego 650zł, podobno nie występja zamienniki
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
a najlepsze jest to, że wymieniłem ten czujnik i jakis czas było dobrze, ale problem powraca i musze szukac dalej...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
to zaślep EGR'a ;) Ja tka zrobiłem i jest oky. Musisz te kabelek niebiesko-czarny przeciąć i czymś zaślepić dwa końce.