Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowy więc z góry przepraszam jeśli piszę w nieodpowiednim dziale i taki temat już jest.

Mam problem z jazdą. Samochód tak jakby stracił moc. Odpala i rusza bez problemu i niby wszystko na desce i w ogóle jest w porządku, ale podczas jazdy, wmiarę naciskania pedału gazu, samochód nie chce przyspieszać. Nie ma tego tak zwanego kopa.

Ktoś wie czego to może być przyczyna?

Opublikowano
Witam! Ja mam e39 530d 2002r. też miałem identyczny problem! się okazało ze jest walnieta przypływka! :mad2:
Opublikowano

przepływka a lekko uszkodzona nie gegneruje błedów na kompie

odłącz kabelek i auto odzyska wigor a potem do ASO po nowa (cos 1500zł z wymiana i kasowniem błędów po starej) i bedzie humor z powrotem

hej

Opublikowano
Jak ci padło turbo to auto zacznie kopcic z wydechu.No wtedy to są koszty bo np nowa turbina to koszt 5100 zł a jak nie to przepływka koszt taki jak kolega tora w cześniej podał
Opublikowano
Ja równiez mam bmw e39 530d 2002 i również miałem podobny problem.Bmw jeździło normalnie, a powyżej 130 nie chciało iść okazało sie,że walnięty jest czjnik AGR (przepływu spalni)
Opublikowano
Ja równiez mam bmw e39 530d 2002 i również miałem podobny problem.Bmw jeździło normalnie, a powyżej 130 nie chciało iść okazało sie,że walnięty jest czjnik AGR (przepływu spalni)

faktycznie to może być zawór EGR (recyrkulacji spalin) i wcale nie musi być uszkodzony a poprostu zanieczyszczony (skutek naszego paliwa).

w moim wypadku koszt przeczyszczenia - flaszka.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
to zaślep EGR'a ;) Ja tka zrobiłem i jest oky. Musisz te kabelek niebiesko-czarny przeciąć i czymś zaślepić dwa końce.