Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stało się nagle, po odpaleniu rano:

1 Zimny silnik na benzynie pracuje bardzo nierówno, nie chce wchodzić na obroty

2 Ciepły silnik na benzynie nie ma wolnych obrotów, w miare dobrze idzie >2000obr.

3 Na gaz (II generacja :cry2: ) można przełączyć dopiero po całkowitym nagrzaniu silnika, wtedy pracuje normalnie

4 Komputer pokazuje 39,5l/100, ekonometr schodzi poniżej tylko przy ostrym hamowaniu silnikiem

Może ktoś pomoże...

Opublikowano
Bardziej prawdopodobne uszkodzenie sondy niż przepływki.....albo czujnik temperatury....
Opublikowano
Objawy typowe dla uszkodzonego przepływomierza, ale to łatwo sprawdzić. Najlepiej na ciepłym silniku odłącz kabel od przepływomierza jeśli będzie chodził lepiej tzn. że przepływomierz niedomaga.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Czy to znaczy, że do czasu, kiedy go wymienie lepiej jezdzic z odłączonym kablem? Czy wogóle mogę jeżdzić? A może da się go naprawić/zregenerować?
Opublikowano
Czy to znaczy, że do czasu, kiedy go wymienie lepiej jezdzic z odłączonym kablem? Czy wogóle mogę jeżdzić? A może da się go naprawić/zregenerować?

Przy walniętej przepływce po odłączeniu kabla będzie lepiej chodził na biegu jałowym. Przy dodaniu gazu będą problemy z wkręcaniem na obroty i charakterystyczne strzelanie (na benzynie).

Ja kupiłem swoje e32 z uszkodzonym przepływomierzem 2-ch fachowców powiedzało mi że tego się nie naprawia a 3-i wyciągnął coś postukał młotkiem i chodzi do dziś.

Ustrojstwo bez problemu możne kupić na allegro ale ceny osiągają zawrotne ok. 500 zł dlatego warto zainwestować w antywybuch - a właśnie czy problemy zaczęły się po strzale gazu ?

Zresztą najsamprzód wyciągnij drania i poruszaj klapką czasami i to pomaga.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Winny był przepływomierz. Uszkodził się po strzale, pomimo, że mam zabezpieczenia. Okazało się, że można go naprawić. Dzięki za odpowiedzi
Opublikowano
litości!!!kto tam montował LPG.Najlepiej montowac za przepływką,wtedy zawsze ocaleje,a do kolektora ssącego zawor zabezpieczający.Ja tak mam,miałem kilka strzałów i jest wszystko OK
images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF