Skocz do zawartości

Gdzie znajduje sie odpływ wody z klimy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam też problem bo po wyłączeniu klimy gdy włącze normalny obieg na szybe przednią ona odrazu paruje. Co może byc powodem tego.
Opublikowano
Mam też problem bo po wyłączeniu klimy gdy włącze normalny obieg na szybe przednią ona odrazu paruje. Co może byc powodem tego.

Najczęściej taki objaw występuje gdy zasyfione są filtry przeciwpyłkowe. Kiedy wymieniałeś swoje?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zawsze po wyłączeniu parują czy tylko w deszczowe dni?

Jeśli w deszczowe to norma.

Są tacy co twierdzą , że klimy się nie wyłącza w czasie jazdy.

A jeśli pytasz o odpływ od klimy to już kiedyś o to pytałem i dostałem odpowiedź , że przy skrzyni biegów.

Ale sam jeszcze nie miałem czasu tego sprawdzić.

U mnie za to pojawia się trochę pary na szybie w czasie gdy klima pracuje.

Ale to tylko czasami i nie wygląda na to , że to od czegoś zależy.

Może ktoś ma pomysł o co chodzi w tym przypadku?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Filtry mam od roku ostatnio wyjmowałem przeczyściłem. Nie wiem ja wyglądaja zurzyte ale te wydaja mi sie czyste.

Czy ta przypadłośc moze miec cos wspolnego z osuszaczem, a jesli tak to gdzie on sie znajduje?

Opublikowano
A nie masz też nieprzyjemnego zapachu? Mi strasznie parowalo ale do tego mialem dosc nieprzyjemny zapach, wiec dalem do czyszczenia i pomoglo :cool2: Teraz tylko czasem mi troszke zaparuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie masz też nieprzyjemnego zapachu? Mi strasznie parowalo ale do tego mialem dosc nieprzyjemny zapach, wiec dalem do czyszczenia i pomoglo :cool2: Teraz tylko czasem mi troszke zaparuje

Możesz napisać jaką metodą czyścili ci klimę?

U mnie po czyszczeniu było ładnie przez dwa tygodnie.

Teraz zapach wraca powoli < jak wyłączę klimę >

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!