Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie,bmke mam krótko a muszę wyjąć rozrusznik z M52 B20,pewnie było to już opisane ale nie mogę znależć,więc proszę o link,dokładnie chodzi mi o to którędy sprawniej to pójdzie dołem czy górą i co trzeba wywalić żeby go wyjąć,proszę o wyrozumiałość,to moje pierwsze bmw
Opublikowano
Wyciąga się z dołu ale trzeba mieć zręczne ręce aby przytrzymać nakrętkę górnej śruby,można też z góry ale trzeba wymontować kolektor ssący,więc sam wybierz opcję lub zleć to komuś kto już robił.pozdro.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
właśnie jestem po demontażu rozrusznika w M52,sprawa jest banalna,miejsca od groma,tylko najlepiej wymontować gruby kabel plusowy i można działać.Pisaliście coś o jakichś nakrętkach na śrubach a żadnych nie miałem,rozrusznik przykręcony dwoma śrubami torx do otworów gwintowanych i zabezpieczony dodatkowo bolcem w korpusie,dolna śruba odkręcona z kanału górna od góry po odsunięciu na bok przewodów wodnych,czas demontażu i założenia spowrotem może ze 40 minut z przerwą na browara...krótko mówiąc bmka zaczyna mi się coraz bardziej podobać,do wszystkiego banalny dostęp,robota bez stresu,w poprzedniej omedze mv6 żeby się cokolwiek za coś zabrać to pól silnika musiałem rozebrać...