Skocz do zawartości

Depo/FK vs. In-pro vs. seria Bosch-opinie,wady/zalety

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ze wzgledu na mocno niezadowalajace oswietlenie mojego compacta poszukuje lamp na soczewce, zeby wrzucic do nich xenony.

Jako ze ogolnie nie widzialem opinii po dluzszym czasie uzytkowania lamp depo/in-pro, bo kazdy pisal po zalozeniu, wiec ich poszukuje (jak z trwaloscia lamp, jak sie sprawuja). Chetnie poslucham opiniii ludzi, ktorzy maja porownanie poszczegolnych lamp jesli chodzi o swiecenie xenonow w nich.

Co udalo mi sie dowiedziec:

1)FK/Depo

+ fajne ringi (to mowie na podstawie zdjec)

- nie dziala regulacja elektryczna (silniczki ponoc nie pasuja)

2)In-pro

+ regulacja dziala

- nierowno podswietlone ringi (opinia uzytkownika)

- ponoc trzeba lampy rozkleic zeby zmienic zarowki w ringu (opinia uzytkownika)

3) seryjne reflektory Boscha na soczewce

? brak jakichkolwiek info

Dodam ze nie zalezy mi na ringach jakos szczegolnie, beda to beda, a jak nie to plakac tez nie bede. Najwazniejsza jest dla mnie jakosc oswietlenia drogi na xenonie, czy da sie wyregulowac zeby to mialo rece i nogi (granica swiatla i cienia itd). Bardzo interesuja mnie opinie porownawcze szczegolnie z fabrycznym Boschem, bo przyznam ze mocno mysle nad tymi lampami.

Bonusowo mozecie podrzucic ceny takich lamp, bo In-pro na Allegro to 750zl :shock: , za soczewki Boscha trzeba wysolic ok. 400, z tego co widzialem na Allegro.

Bonus nr 2 - beda lampy pasowaly do Compact'a po przerobieniu wiazki?

Edytowane przez bob_best
Opublikowano
FK/Depo itp mają ringi na diodach. Lepiej kupić oryginalne lampy i włożyć CCFL. Bosch to 200zł za komplet, bez przesady żeby płacić 400zł!
Opublikowano
FK/Depo itp mają ringi na diodach.

BZDURA! W FK/Depo na kazdy ring przypada 3 żarowki W5W czyli takich jak w seryjnych postojówkach. Wiem dobrze bo sam mam Depo. I świecą o niebo lepiej od seryjnych Boscha. Główna zaleta to doskonała współpraca z xsenonem - w seryjnych (soczewka) mialem xsenon i oswietlalem niebo nie gorzej niz droge (soczewka w serii nie jest "szczelna" - odblysnik wysyla czesc swiatla takze wokol niej a jego kierunek jest przypadkowy stad oslepianie). Moja opinia - Depo to udoskonalona seryjna lampa (identyczny klosz, obudowa, uszczelnienie) i co najwazniejsze - made in Germany, a nie agrotuningowa chińszczyzna (Sonar, Dectane itd) pozdrawiam

Opublikowano

Co do depo - nie wiem jak lapmy BMW , ale ojciec kupił soczewki Depo do brava-y parują i nierówno świecą tzn jedna soczewka bardziej rozprasza światło od odrugiej.

..to tak moim zdaniem na temat lamp Depo - drugi raz bym nie kupił.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/