Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem ,niby auto wygodne a prowadzi się jak furmanka.

Zbieżność po regulaci u naprawde dobrego fachowca,

luzy w zawieszeniu brak, a kierownica przy wychodzeniu z zakrętu nie odbija tak jak powinna sama, tylko trzeba jej pomagać.

Podczas jazdy na wpros, pukniesz lekko kierownicę w prawo jedziesz do rowu, w lewo na czołowe

OPONY NUWECZKI dopiero 3500km

CZY TO MOŻE BYC PRZEKŁADNIA?

mjał ktoś taki przypadek?

Opublikowano
Miałem coś podobnego. Nie wiem na 100% ale to może być przekładnia albo tuleja na drążku kierowniczym środkowym.
Opublikowano

hej.

nie wiem czy to moze miec cos wspolnego ale moze ten fachowiec

tez skasowal ci luz w przekladni za mocno.

mi przyszedl taki pomysl do glowy moze zly moze dobry.

Opublikowano
[...]kierownica przy wychodzeniu z zakrętu nie odbija tak jak powinna sama, tylko trzeba jej pomagać.

Podczas jazdy na wpros, pukniesz lekko kierownicę w prawo jedziesz do rowu, w lewo na czołowe

Ja miałem taki przypadek... Nie w E39, a w Hondzie Civic, ale objawy identyczne. Problem polegał na tym, że sworznie wahaczy (te które łączą dolne wahacze ze zwrotnicami za pomocą przegubów kulowych) zaczęły się zacierać. Auto miało wtedy ok. 12 lat i nie było żadnych luzów na przegubach sworzni. To zjawisko było powiązane z występującym czasami charakterystycznym "skrzypieniem" podczas powolnej jazdy po nierównościach.

Po wymianie sworzni wszystko wróciło do normy.

Nie wiem, czy to to samo, ale od tego bym zaczął... Chyba, że to coś w przekładni.

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
miałem podobnie w Nubirze, nie odbijała i prowadziła się jak pijana, a była to typowa dla Nubiry wada nieosłoniętego końcowego łożyska przekładni kierowniczej czy czegoś tam na końcu drążka kierownicy. Uczucie niesamowite - dwa razy to regenerowali w odstępie 2 lat chyba (pierwszy raz po 6? latach).
PawełH
Opublikowano
zmień przekładnie, masz za bardzo skręcona, najlepiej kupic nowa lub regenerować. Ja kupiłem używkę i była taka sama jak moja ( rozbiegana)

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg