Skocz do zawartości

e38 3.0 V8-problem z odpaleniem na zimnym motorze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z odpaleniem auta na zimnym silniku,dodam iz posiadam sekwencje. Auto na zimnym dlugo kreci dopiero za 2-3 razem zapali ale po dodaniu gazu gasnie dopiero po chwili zaczyna normalnie chodzic,motor pracuje rowno. Natomiast na cieplym motorze odpala na dotyk,byc moze dlatego ze przelacza sie na gaz odrazu. Zastanawiam sie czy nie jest to wina pompy ktora juz dogorywa,moze paliwo z wezy schodzi przez noc i zaczym napompuje to troche minie.Niewiem. Poradzcie co zrobic. Swiece nowe,cewki raczej dobre bo auto chodzi ladnie jak odpali,filtr paliwa tez nowy. Pozdrawiam
Opublikowano

to odpal na benzynie na cieplym i zobacz czy dobrze pali na benzynie na cieplym

pompa paliwowa moze padac

moze czujnik temperatury silnika

Opublikowano
podejrzewam pompe paliwa.Auto jak postoi przez noc do dlugo kreci a jak juz odpali i rusze z miejsca to po parunastu metrach potrafi zgasnac tak jakby pompa nie podawala paliwa odpowiednim cisnieniem a moze poprostu paliwo cofa sie z wezy jak dlugo postoi. Wszystko posprawdzam jak zrobie zawieche i wrzuce co bylo bo widze ze nie jestem sam. A co do silniczka krokowego tez moze byc aczkolwiek gdyby byl padniety to wariowala by mi na obrotach a ona chodzi rowno. Pozdr
Opublikowano
to najrozsadniejsze wyjscie. Filtr paliwa wymienilem wczoraj,swiece tez,dzis i jutro poskladam zawieche i w poniedzialek pojade niech pomierza
Opublikowano
w autach na gaz najczęstszą przyczyną takich problemów jest pompa paliwa. Zwykle użytkownicy nie pilnują, żeby w zbiorniku było przynajmniej 20 litrów benzyny i często jeżdżą na głębokiej rezerwie, co w prostej linii prowadzi do śmierci pompy...