Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie czy to normalne, żę jak przełączam w automacie na wstecny to czuć, że ten bieg się zmienia tzn. autem minimalnie zakołysze. POdobnie jeśli ruszam z wciśniętego hamulaca nieważne czy do przodu czy do tyłu to czuje i słysze taki dźwięk jak gdyby ten hamulec ciężko się poruszał tzn. jest wrażenie jakgdyby klocek z trudem się odeklajał od tarczy. Sory za dziwne opisy ale ciężko to przedstawić słowami. Pozdr.
Konrad
Opublikowano

Nie wiem, jak dokładnie sprawa wygląda w automacie w BMW (uznaję tylko manualne skrzynie), ale wracając do tematu... W innych autach z automatycznymi skrzyniami biegów, za każdym razem dało się odczuc przełączenie na "wsteczny", co więcej dokładnie tak samo tamte auta zachowywały się przy załączeniu "jedynki". Uważam, że to normalne, ale byc może ktoś, kto jeździł automatem w Beemce, odpowie czy tak powinno byc, czy nie...

Pozdrawiam.

///Mpower
Opublikowano
przy załączaniu D lub R jest wyczuwalne minimalne szarpnięcie (dokładnie to ja bym to określił jako minimalne pchnięcie samochodu do przodu lub do tyłu) natomiast dźwięków nie słychać - przynajmniej u mnie tak jest w 525d z 2002 roku