Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak na marginesie to E90 '09 można już zamawiać (już w połowie czerwca możliwe było zarezerwowanie do produkcji), ale nie ma jeszcze oficjalnego cennika i opcji.

W DE cena bazowa E90 sedana i touringa poszła o ponad 1000 E w górę - sam jestem ciekawy co zrobi BMW Polska.

Na bmw.pl są już nowe cenniki - w przypadku E90 ceny bazowe są niższe o jakieś 5-6% od obowiązujących poprzednio (zmiany w wyposażeniu bazowym są minimalne - diody w kierunkowskazach i tylnych lampach, aktywne zagłówki oraz nieco inaczej zestawione zawieszenie + zmiany stylistyczne).

Ceny opcji różnie, ale w większości przypadków jest nieco taniej (chciaż niektóre rzeczy zdrożały :jawdrop: )

Opublikowano
Na bmw.pl są już nowe cenniki - w przypadku E90 ceny bazowe są niższe o jakieś 5-6% od obowiązujących poprzednio (zmiany w wyposażeniu bazowym są minimalne - diody w kierunkowskazach i tylnych lampach, aktywne zagłówki oraz nieco inaczej zestawione zawieszenie + zmiany stylistyczne).

A w konfiguratorze nadal stare ceny :/

Dodam jeszcze, że wg starego cennika samochód wyszedł mi 164.000,- , a wg nowego 156,000,-. Czyli różnica tak naprawde 4%. Do tego jak policzyłem dało mi to jakieś 47.500euro. A jak wrzuciłem to samo do konfiguratora na www.bmw.de, to wyszło mi 40.300,-.

I co Panowie na to. 7.000 euro różnicy czyli jakieś 23.000,- złotych polskich.

No ja nie wiem, ale to się nadal w pale nie mieści :(.

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Inny VAT i akcyza.... Odejmij od ceny niemieckiej 19 proc. VATu, dodaj 3 albo 13 proc. akcyzy i potem 22 proc. VATu i zobacz jaką będziesz miał różnicę... :wink:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Inny VAT i akcyza.... Odejmij od ceny niemieckiej 19 proc. VATu, dodaj 3 albo 13 proc. akcyzy i potem 22 proc. VATu i zobacz jaką będziesz miał różnicę... :wink:

OK. "nasz klient, nasz per Pan" :)

No to liczymy (dla modelu 320D):

40.300/1.19(ichni VAT)*1.031(akcyza)*1.22(nasz Vat) = 42.600,-

No to jeszcze do 47.500,- trochę brakuje.

Przecież gdyby cena była zbliżona, to nikt by się nie bawił w kupowanie samochodu w Niemczech. Przecież to jest jakaś paranoja. 15tys. różnicy to chyba nie musze mówić ile to jest paliwa lub przeglądów.

Wrrrrrr...

pozdrawiam

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
U nas masz pakiet serwisowy w cenie jakieś 1500zł. Ale to i tak dalej jest drogo. Powaznie się zastanawiam, że kolejne auto chyba pojadę do dealera w Berlinie (mam blisko) Będzie niższa cena i podejrzewam, że większe mozliwości jazd testowych. Spróbuj znaleźć mocną trójkę w Polsce do jazd testowych.
  • 4 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Znalazłem ofertę zaprogramowania świateł do jazdy dziennej w e90, bez ingerencji w układ elektryczny. W efekcie uzyskuje się jazdę na światłach drogowych ze zmniejszona mocą ok. 40%. Czy ktoś to potwierdzi czy raczej jakieś herezje i ingerencja w układ elektryczny.

Opublikowano
Kolega nieco mnie doświadczony a więc nieco szerzej - nie jest to herezja :), można sobie w samochodzie aktywować wiele mniej lub bardziej pożytecznych funkcji (światła do jazdy dziennej, zamykanie lusterek z pilota, prędkość na cyfrowym wyświetlaczu centralnym i wiele innych rzeczy). Jest to stosunkowo prosta operacja dla kogoś kto to robił - kilka minut pracy. Potrzebny jest odpowiedni kabel (interfejs) do podpięcia samochodu do komputera. Jeśli jesteś zainteresowany na pewno znajdziesz na forum osobę z Twojej okolicy (uzupełnij profil) która zrobi Ci to za darmo albo za symboliczną opłatą. Tylko nie jedź z tym do ASO :) No i :search:
Opublikowano

Ja mam tak w E90 (co prawda wersja USA). Nie mam ringów i ksenonów tylko zwykłe halogeny i światła drogowe (długie) służą jako dzienne - oczywiście świecą znacznie słabiej.

Zapalają się one od razu jak odpalę i nie mam w ogóle włączonych świateł albo jak ustawię na auto a jest jasno na zewnątrz. I wtedy nie świecą się tylne lampy.

• Zarejestrowani
Opublikowano
Kolego Don530 napisz skad jestes a znajdziemy Ci kogos doswiadczonego w temacie komu mozesz ze spokojem powierzyc auto w Twojej okolicy :cool2:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

I zabulisz za to co inni dostali tu za darmo:)

P.S. Kasowanie postów jest lekko dziecinne i świadczy o kasujących...

• Zarejestrowani
Opublikowano
Biadolenie z drugiej strony jest typowo babskim zajeciem. Skargi kieruj do adminow/moderatorow ktorzy jako jedyni moga kasowac posty i pilnuja porzadku. Widocznie za duzy burdel sie tu robi i kolejny Wielkopolanin marudzi nie na temat zwlaszcza ze nikt nie pisal kto za co i ile zabuli wiec nie bardzo wiem po co sie udzielasz.w.temacie

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Raczej obstaję za opcja poczytać/popytać i samemu to zrobić.

Wczoraj włączyłem u siebie opcję MP3_CCC. Mp3 działają ale nie mogę przewinąć/przejrzeć wiecej niz 5 pozycji. dopiero jak leci 5ta mp3 to widze 6 i 7. to normalne?

Mam wersje z navi bussines proeffsional.

Opublikowano
Professional CCC

To odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie, wydaje mi się, że nie jest to normalne. Ja widzę wszystkie katalogi i utwory i mogę w każdej chwili je przewijać.

Opublikowano
Katalogi widzę, mam problem jak kolega z artykułu http://www.motor-talk.de/forum/navi-professional-kann-im-mp3-menue-nicht-ueber-idrive-runterscrolen-t2252721.html

Wczoraj zmieniłem tylko pozycję MP3_CCC z nicht_activ na full. może muszę jeszcze coś zmienić?

Tego ci nie powiem, bo ja nic nie zmieniałem, i mp3 mi normalnie śmiga.

Trochę OT robimy kolego :nienie: