Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolego było już sporo na ten temat,poszukaj na forum :cool2:
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
Panowie potrzebuje się dowiedzieć ile pali e39 525tds i 523 , 525 benzyna jestem w trakcie kupna dzieki z góry pozdrawiam wszystkich właścicieli BMW

podam ci dane z instrukcji które wiele się nie różnią od rzeczywistych natomiast tutaj zaraz pojawi się masa magików którym 520 pali więcej niz 528. To są dane z ksiązeczki z 97 roku.

525 TDS miasto 11,5 poza 6,2

520 13.0 6,8

523(2,5l) 13,8 7,3

525 13,1 7,2(nowsza książeczka)

Opublikowano
Panowie potrzebuje się dowiedzieć ile pali e39 525tds i 523 , 525 benzyna jestem w trakcie kupna dzieki z góry pozdrawiam wszystkich właścicieli BMW

podam ci dane z instrukcji które wiele się nie różnią od rzeczywistych natomiast tutaj zaraz pojawi się masa magików którym 520 pali więcej niz 528. To są dane z ksiązeczki z 97 roku.

525 TDS miasto 11,5 poza 6,2

520 13.0 6,8

523(2,5l) 13,8 7,3

525 13,1 7,2(nowsza książeczka)

Tak, ale ja z własnego doświadczenia mogę powiedzieć tyle że wynik 13.8 jest trudny od osiągnięcie, za równo jak i 7.3. Mam auto prawie 3 lata i tylko w zimie zdarzało mi się że max przekraczałem 12l. kręcąc się koło domu. Mieszkam w małym miasteczku więc to spalanie w dużej aglomeracji w ciągłych korkach może nieco odbiegać, ale myślę że nie wiele. Minimalne spalanie jakie osiągnąłem to w granicach 8l. jadąc do 100km/h. Normalnie należy liczyć ok11l. w koło komina, 9l. na trasie. Jak wszystkich wyprzedzam na trasce, czyli jadę dość szybko to spalanie dochodzi do 10l.

Opublikowano
[...]To są dane z ksiązeczki z 97 roku.

520 miasto 13.0 trasa 6,8

Jeśli chodzi o trasę, to rzeczywiście 6,8 l/100 km (tylko w/g BC, bo z paliwa wychodzi około 7,3 l/100 km), ale przy spełnieniu warunku delikatnego traktowania pedału gazu i V max około 90 km/h.

W mieście mieszczę się w około 11,5 l/100 km (z BC, z paliwa około 12,2).

BMW jest bardzo wrażliwe na wszystkie niesprzyjające czynniki: krótkie trasy, niska temperatura powietrza, ostra jazda. Wtedy nie da się zmieścić w danych podanych przez BMW...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Witam własnie jestem po wczasach:((( szkoda bo mineło szybko jak zwykle, ale wrocmy do tematu moje kochane saplilo mi 8.8 w trasie i troszke po "dziurach", ale potrafi i nawet 12-13 no ale nie załuje jej wtedy wcale srednio 9,5-10

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl