Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Samochód nagle stracił kompletnie moc, nie reagował na gaz aż zgasł na środku drogi i nie chce już odpalić :( Cały czas świeci się kontrolka wtrysków, co to może być? Z góry dzięki za pomoc!
Opublikowano

Witam.

Możliwe, że to 4-ty wtrysk (ten z czujnikiem)...ale może też pompa wtryskowa woła już o pomoc :(.

Pozdrawiam

Memento Mori :-)
Opublikowano
może też jakieś zabezpieczenie masz o którym nie wiesz? Myślę że bezpieczniki już obejrzałeś dokładnie bo są też od sterownika silnika i może któryś wywaliło. Zgadzam się z przedmówcą że to moze być pompa. Rozumiem że rozrusznik kręci a auto zero łapania zero znaków życia, nawet nie ma zamiaru odpalać czy tak? Wtrysk sterujący nie stawiam bo by odpalała ale brakowało by mocy nie chodziła by równo itd. Podłącz ją pod jakiś komp i sprawdz bo tak to mozna gdybać.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Nie wydaje mi się żeby to była pompa.

Pompa nie sieda z dnia na dzień, na początku falują obroty i jest coraz trudniej odpalić samochód.

Piszecie że wszystko było ok i nagle umarł.

Ja na wszym miejscu szukał bym przyczyny gdzie indziej (w tańszych elementach), a nie odrazu pompa.

Mi też wszędzie mówili że to pompa, a okazało się że wtyczka od pompy była luźna i raz było ok raz nie.

003.jpg
Opublikowano
ja bym sprawdzil pompy zasilajace pompe wtryskowa w paliwo nie wiem jak u ciebie jest ale w 530d sa 2 pompy jedna na wysokosci fotele kierowcy a druga w zbiorniku - moze ktorac umarla i nie podaje paliwa ...
Opublikowano
zgadzam sie z bosym 77 chodz ruznie moze byc ale proponuje odpalic ja z banki z paliwem tylko niepomylic z powrotem(nadmiarem) mozliwe ze gdzies sie zapowietrza i bedziesz pewny czy z zasilaniem paliwa wszystko jest ok na 100% zawsze tak sprawdzam na pierwszy strzal jezeli silnik jest nowszy na common railu to jest trochu wiecej roboty bo trzeba wyjac pompe z baku i sprawdzic tak samo jak pisalem wlozyc pompke do banki z ropa i odpalic mozesz miec zabity filter paliwa :wink: popatrz czy nieodpadl (przetarl sie,masuje) jakis kabel(wiazka kabli) przy pompie wtryskowej i wtryskiwaczy mozliwe ze nie laczy jakas wtyczka w e34 tds mozesz zastosowac ta metode wezyk z 1,5metra podepnij bezposrednio do pompy wtryskowej nie pomyl z powrotem i do banki z ropa (pamietaj zeby podpiac bezposrednio do pompy omijajac wszystkie filtry i stare wezyki)
Opublikowano
Przy rozruchu paliwo w ogóle nie dociera do filtra, czy na pompie w baku powinno być duże ciśnienie, bo przy zatkaniu palcem wcale go nie wypiera, jak zdejmę palec to trochę tryska ropą, ale na pewno nie tak mocno, żeby dotrzeć do silnika...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Przy rozruchu paliwo w ogóle nie dociera do filtra, czy na pompie w baku powinno być duże ciśnienie, bo przy zatkaniu palcem wcale go nie wypiera, jak zdejmę palec to trochę tryska ropą, ale na pewno nie tak mocno, żeby dotrzeć do silnika...

Sprawdź pompe paliwa w baku.

Nie wiem czy pompa w baku jest na jakimś bezpieczniku lub przekaźniku

(na elektryce się nie znam), ale wydaje mi się że tak i nie dochodzi napięcie, może to jest przyczyną. (po objawach można to stwierdzić...cyt. "nagle umarła")

Jeżeli tak to jesteś w domu, małe koszta i do przodu. (mam nadzieje że tak jest, bo za regenerowaną pompe wtryskową z wymianą trzeba szykować około dwóch tysi).

003.jpg