Skocz do zawartości

Niski poziom płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pojawiła mi się kontrolka o niskim poziomie płynu chłodzącego .. czy ktoś spotkal sie z takim zjawiskiem u siebie?
Opublikowano

Po roku jeżdżenia i jakiś 15kkm ten patyczek pod korkiem pokazywał

stan min., tzn nie wypływał. Dolewałem chyba z pół litra...

Ale kontrolka się nie paliła...

Myślę że po prostu trzeba dolać...

W ASO kupiłem koncentrat, bo chciałem dolewać

tego samego...

Pozdroofka

TT

Opublikowano
a która to kontrolka własciwie?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

Sprawdziłem w instrukcji...

To nie kontrolka, tylko obrazek na wyświetlaczu

poniżej kontrolek...

Pozdroofka

TT

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mi jak sie zaświeciła kontrolka od płynu od chłodnicy to dolałem potem zaświeciła kontrolka oleju i wywaliło mi olej w zbiorniczku z płynem do chłodnicy wszyscy mówili ze to poszła uszczelka pod głowica a to nie prawda szczeliła głowica:(
Opublikowano
no bo jezdziłeś bez płynu :D i przegrzałeś głowice to szczeliła :cry:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
radzę posprawdzajcie swoje auta. Je wczoraj po przeczytaniu tego wątku ruszyłem do swojej 1 i dolałem prawie litr płynu. A byłem przekonany że wszysko ok bo pamiętałem że z rok temu sprawdzałem i nie było żadnych braków. I jeszcze jedno ostatnio mój szwagier wymieniał pompę płynu chłodniczego w X3 z 2005r. z silnikiem takim jak w 120d. Więc uważajcie na to.
Opublikowano
Słuchajcie,a ten patyczek co pokazuje poziom płynu chłodniczego to w jakim powinien znajdowac się położeniu?Czy ma on wystawać ponad gwint korka czy nie.
Opublikowano
ma wystawać jak nie wystaje to trzeba dolać płynu:)
Opublikowano
A jaki można stosować płyn do układu chłodzenia.Czy musi być on oryginalny tj zakupiony w ASO czy też można zastosować jakiś zamiennik.Podajcie jakieś parametry płynu lub nazwy zamienników.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
ja wlałam borygo, składnikiem wszyskich płynów jest glikol więc nie widzę różnicy
Opublikowano
obojetnie jaki , aby był na glikolu:))
Opublikowano
ja wlałam borygo, składnikiem wszyskich płynów jest glikol więc nie widzę różnicy

Co do Boryga i Petryga - to mam kiepskie doświadczenia. Pierwszy się kiedyś rozwarstwił a po petrygu uszczelnienia sie rozpuściły... ale to były samochody z innej bajki.

Ale ogólnie polecam Dynagel

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, miałem to samo w prawie nowym samochodzie ( 8tys przebiegu). Po sprawdzeniu w serwisie okazało się że jest pękniety któryś z przewodów i cieknie. Co ciekawe nie zauważyłem żadnych wycieków pod samochodem.