Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy jest możłiwość przełożenia elektrycznych siedzeń do auta kture fabrycznie nie miało elektryki ? czy wiązki we wszystkich e39 są takie same tylko kwestja wpięcia i po sprawie

Mam na myśli fotele też z e39 z pamięcią na boczku drzwi

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano
Na 99% będziesz musiał zrobić instalację elektryczną bo zapewne nie ma jej pod fotelami bo i po co jeżeli są manualne
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
Na 99% będziesz musiał zrobić instalację elektryczną bo zapewne nie ma jej pod fotelami bo i po co jeżeli są manualne

Witam trochę byś sie zdziwił ale wiązka jest może nie kompletna ale jest, z memory daruj sobie bo polegniesz na polu boju , potrzebujesz na wolny Pin podać plus (o ile jest podgrzewanie siedzeń) to już będziesz miał łatwiej, uwaga na maty (może być błąd poduszki),cala resztę znajdziesz na forum , dość dużo pisane było na ten temat.

Opublikowano

NO Z DRUGIEJ STRONY, JEŻELI JEST WIĄZKA DO STEROWANIA SZYBAMI, LUSTERKAMI TO RACZEJ POWINNA BYĆ WIĄZKA DO MODUŁU PAMIĘCI

CHYBA

Opublikowano
To ja nie mam wiązki do sterowania elektrycznymi fotelami, z tyłu mam szyby na korbki i też nie mam wiązki na tył pod elektrykę a co do elektrycznych lusterek to chyba raczej musi być i do przednich szyb skoro są elektryczne...
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano

OK DZIĘKI

JEDNAK NIE OBEJDZIE SIĘ BEZ ROZBIURKI ŻEBY SPRAWDZIĆ

Myślałem że może ktoś to już kiedyś przerabiał i wie czy sa czy nie.

tak z drugiej strony czy chciało by się fabryce robić wiązkę specjalnie bez deuch czy trzech kabli ??

Opublikowano
sprawdź pod siedzeniem ile mach pinów we wtyczce, przerabiałem temat w E38 miałem tylko podgrzewanie siedzeń,wystarczyło tylko podpiąć pod bezpiecznik odpowiedzialny za el.sterowanie siedzeń Plus i wszystko hulało.
Opublikowano

ok to nie jest problem ale co z pamięcią ??

pamięć jest nie na fotelu tylko na boczku drzwi kierowcy

to jest mój problem

jak to mam ogarnąć ??????

Opublikowano

no kurcze ale skoro jest to i mozna to ogarnąć tylko potrzebny byłby jakiś schemat jak to działa.

ale skąd go zdobyć

Opublikowano
musisz pozbierać: wiązkę,moduł komfortu , zaprogramować* i będzie śmigać, tyle wiem na temat memory i mogę sie mylić co do potrzebnych rzeczy by odpalić Memory , Memory ma sens jak są częste zmiany kierowcy, ale jest to bardziej komfortowe jak każdorazowe ustawianie.
Opublikowano

A TEN MODUŁ KONFORT TO NAPEWNO JEST W DRZWIACH PRAWDA ??

CZY MOŻE GDZIE INDZIEJ

Opublikowano

ja montowalem u siebie elektryczne fotele komfortowe w miejsce sportowych manualnych,

sportowe mialy podgrzewanie, dzieki czemu prad mialem juz pod fotelem, wystarzylo podpiac odpowiednie zasilanie i elektryka dziala, niestety moj elektryk polegl na podpieciu pamieci - nie jest to takie proste,

jesli ktos robil pamiec elek. foteli to niech sie pochwali

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95

Opublikowano

żartujesz że elektryk się poddał !!!!

k..rcze to może sobie jednak odpuszcze :mad2:

Opublikowano
ciekawy jestem czy to się już komuś udało zrobić na tym forum