Skocz do zawartości

Mam dylemat z tylnymi lampami. :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się czy nie pomalować sobie tylnych lamp żeby cała była czerwona.Oczywiscie chce to zrobic na styl oryginalnych helli.Jak wam widzi sie tama przerobka ?

Jak po takim malowaniu bedzie swiecił wsteczny ?

Opublikowano
Faktycznie.Za bardzo sie pospieszyłem z zapytaniem.Wstecznego nie bede malował tylko kierunek.Ale jak wam sie podobaja lampy z czerwonym kierunkiem ?
Opublikowano

ja u siebie tez pomalowalem na czerwono i wyglada swietnie.

na swiatlo wstecznego jest dobry sposob, w sklepech z lakierami samochodowymi "mieszalniach" sa elastyczne tasmy samoprzylepne do oklejania zaklebien w zderzakach. tasemka ma szerokosc ok 3-4 mm "polecam tasme 3M"

oklejasz w rowne paseczki i malujesz jak skonczysz i zdejmiesz paski tasmy to bedzie wygladalo na czerwone a swiecic bedzie na bialo.

:cool2: POZDRAWIAM :cool2:

Opublikowano

Ja miałem oryginały helli :lol: 8)

Ale kolo mi wjechał UAZEM :shock: w lampy, tak ze nic sie nie stało tylko dwie helle poszły w piach :twisted:

Teraz mam pomalowne na czerwono kierunki i ładnie to wygląda. Polecam.

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano
Spoko chłopaki dzieki.A malowaliscie tylko kierunki czy jakies modyfikacje przy wstecznym tez zaszły ?

Ja moge powiedzieć jak to wyglądało w E34. Miałem czerwone kierunki jak i wsteczny. Co do wyglądu to mi się podobało. Miałem także przyciemnione szyby. Minusem tego była praktycznie zerowa widoczność w nocy do tyłu. Nawet przy otwartych oknach w bocznych lusterkach było widać naprawde mało. Zderzak zaliczył ze 3 leciutkie obtarcia (pozostał lakier po bramie). Jak myślisz o przyciemnieniu szyb (polecam :mrgreen: ), to lepiej nie maluj wstecznego. Widać wtedy wszystko bardzo dobrze i wygląd naprawdę jest piękny (czarne szybki i czerwone lampy), a z białym wstecznym przeżyjesz :wink:

Opublikowano
Spoko chłopaki dzieki.A malowaliscie tylko kierunki czy jakies modyfikacje przy wstecznym tez zaszły ?

Ja moge powiedzieć jak to wyglądało w E34. Miałem czerwone kierunki jak i wsteczny. Co do wyglądu to mi się podobało. Miałem także przyciemnione szyby. Minusem tego była praktycznie zerowa widoczność w nocy do tyłu. Nawet przy otwartych oknach w bocznych lusterkach było widać naprawde mało. Zderzak zaliczył ze 3 leciutkie obtarcia (pozostał lakier po bramie). Jak myślisz o przyciemnieniu szyb (polecam :mrgreen: ), to lepiej nie maluj wstecznego. Widać wtedy wszystko bardzo dobrze i wygląd naprawdę jest piękny (czarne szybki i czerwone lampy), a z białym wstecznym przeżyjesz :wink:

Panowie a co by się stało jakby wsadzić mocniejszą żarówkę od wstecznego?

Pozdrawiam

Opublikowano

witajcie

ja w e36 kiedys wymalowalem na czerwono tylne kierunki wraz ze swiatlami cofania. nie powtorzylem tego bledu w e34, tu juz tyko pomalowalem kierunki, gdyz malowanie swaitel cofania ogranicza swiecenie do tylu w nocy.

ale kierunki wygladaja super. koszt niewielki a efekt fajowy

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
Przyszla w koncu pora na pomalowanie samo w sobie. I tu jest problem bo troche sie leniwy zrobilem i nie chce mi sie zdejmowac lamp. Mozna to zrobic bez zdejmowania calej lampy .Przypomne: chce pomalowac tylnie kierunki na czerwono. Czy musz zdjac lampy do malowania ?

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

Oczywiscie nie musisz zdejmowac, ale............

Jak nie chcesz zdejmowac, to czeka cie oklejenie samochodu, tak aby odkuz nie osiadla na lakierze.

Wiec chyba lepiej odkrecic i wyjac lampe, polozyc sobie wygodnie i pomalowac, niz bawic sie w dardziej pracochlonnne moim zdaniem oklejanie samochodu.

Wez jeszcze pod uwage, ze mozesz oklejic samochodzik nie dokladnie i pomalujesz sobie lakierek, siadzie odkurz i tak czy owak bedziesz sciagal lampe, zeby usunac lakier z autka.

Zrobisz oczywiscie jak zechcesz, ale ja radze zdejmij lampy.

Milego malowania, i zrob foty przed i po malunku, i uwietrznij postep na forum.

Pozdrowka

Opublikowano
no i tak sie stanie. BMW chyba nie lubi leniwych :mrgreen: Cza sie zebrac i lampeczke zdjac.

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

hello

nie musisz odkrecac lamp. przeciez nie malujesz ich pistoletem lakierniczym?

do lamp sa specjalne lakiery w sprayu za doslownie kilka zlotych. tasma papierowa okjejasz kierunek, kawalek blotnika i klapy oklejasz sporym kawalkiem gazety typu rzeczpospolita, wyborcza itp (chodzi o to zeby format byl duzy-mniej klejenia). proponuje robic to w miejscu oslonietym od wiatru, a najlepiej w garazu.

wyschnie - zrywasz tasme i gazety, i mozesz jechac w trase. trzy razy malowalem lampy i tylko za pierwszym razem je demontowalem, pozniej stwierdzilem ze nie ma sensu.

ale jesli chcesz wykrecac -prosze bardzo. na pewno nic sie nie zepsuje, robote zrobisz tak samo, a zajmie to troche wiecej czasu

pzdr

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
ja tez pomalaowalem na czerwono kierunki motipem. ale musze powiedziec ze ta farba po jakims czasie troche ''blednie' i kolorek juz nie taki jak na stopach :? cofania nie radze malowac. chyba ze w paski. poza tym dobrze by bylo je pozniej prysnac lakierem zeby farbe zabezpieczyc.
Opublikowano

Zdjecie nie oddaje efektu ale moim zdaniem wyglada odjazdowo. Moze jestem przewrazliwiony i widze przeswit pomaranczowego ale tego tam nie ma. Sa czerwone takie jak na dole i do tego swieca na pomaranczowo. Odkrecilem lampy i calos zajela mi moze godzine z wyschnieciem i zalozeniem lamp.

http://img99.echo.cx/img99/2733/przed9pc.th.jpg

http://img99.echo.cx/img99/5931/po7hh.th.jpg

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
Napisalem ze swieci na pomaranczowo ale trzeba bardzo ostroznie malowac. Ciut ciut za duzo farby i juz masz czerwone

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []