Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanko kiedy sie psuje i dlaczego i co zrobić żeby go sprawdzić ewentualnie wydłużyć jego żywot (to nieznaczny że mam zepsutego czy się psuje tylko tak profilaktycznie) ? Pytanie narodziło sie w mojej głowie w momencie kiedy mój mechanik powiedział że VANOS w E34 520 24V lubi sie zepsuć i tym mnie nastraszył bo mówi że jak padnie Vanos to spore koszta.

JAK TO JEST Z TYM VANOSem ?

Baureihe: E34

Fahrzeugtyp: 520i

Motor: M50

SPRZEDANA :(

ale może E46 albo E39 tylko jaka :)

Opublikowano

Nie przeciągaj zmiany oleju, nie katuj zimnego silnika :nienie: a dłuuuugo będzie chasał :mrgreen:

koleś ma na liczniku blisko 600 000 i chodzi jak ta lala :norty:

Opublikowano
a da się jakoś sprawdzić jakoś stan VANOSA ?

Baureihe: E34

Fahrzeugtyp: 520i

Motor: M50

SPRZEDANA :(

ale może E46 albo E39 tylko jaka :)

Opublikowano

z vanosem to jest tak że on faktycznie lubi polecieć

ale tak jak kolega pisał jak nie grzechocze pod pokrywą to jest z nim ok

:twisted:

Opublikowano

Witam,

Ja swoje E34 520 vanos sprzedawałem z przebiegiem grubo ponad 400tys km i pierwsze słyszę żeby coś miało się w nim psuć - także spokojnie długo polatasz :mrgreen:

Opublikowano
Tak naprawde to problem polega na złym użytkowaniu silnika i to nie tylko VANOS bo ludzie którzy kupują BMW(oczywiście nie mówie o wszystkich żeby nikt mnie tu nie zgnębił) lubią katowac swoje autka ale nie zawsze, nieraz już widziałem jak jechał sobie koleś z panną i chciał jej zaimponowac że potrafi wyprzedzic jaguara(tu akurat na moim przypadku gdyz miałem do dyspozycji JAŚKA) i nie udawało się mu przeważnie. Więc jak sie kupi kapcia albo się katuje to każdy jeden silnik w obojętnie jakim samochodzie szybko się kończy. Więc jezeli rozwaznie traktujesz swoją bunie to nie będziesz miał problemów. Pozdrawiam
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina