Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Autkiem cieszyłem sie 5 dni. 6 dnia kobitka skasowała mi drzwi

http://img176.imageshack.us/img176/6294/31383182ut6.jpg

http://img403.imageshack.us/img403/5316/58040375dy1.jpg

http://img403.imageshack.us/img403/8788/65868844ml8.jpg

Dodatkowo rysa na lewym lusterku. Pani ktora wyrzadziła mi "krzywde" ubezpieczona była w HDI. Jak myślicie jak wielkie moze być odszkodowanie?

ex: MB W124 E300TD 94'

ex: SEAT IBIZA 6k2 1.9 SDI 02'

ex: SEAT LEON 1M AHF 00'

ex: BMW E46 320td Compact 02'

ex: BMW E46 318td Compact 03

AUDI A6 2.5TDI V6 04'

BMW E36 325tds 97'

Opublikowano
Czy mam prawo zażądać aby drzwi zostały wymienione?

AUDI A6 2.5TDI V6 04'

BMW E36 325tds 97'

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bedą chcieli Ci wcisnąć naprawę drzwi bo są lekko draśnięte ale wszystko zależy od kolesia któy Ci to będzie wyceniał. Tak czy siak odwołuj się od pierwszej decyzji i to możliwie najszybciej jak się da, załatw sobie najlepiej wycene w ASO jako alternatywe i poślij im to razem z odwołaniem.
Opublikowano

Weź rozliczenie bezgotówkowe przez ASO!!! Bo jeśli chcesz sie jeszcze długo pocieszyć tym autem, to w ASO naprawe blacharsko-lakierniczą wykonają najlepiej!!!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Weź rozliczenie bezgotówkowe przez ASO!!! Bo jeśli chcesz sie jeszcze długo pocieszyć tym autem, to w ASO naprawe blacharsko-lakierniczą wykonają najlepiej!!!

Pozdrawiam.

Polemizował bym z tym najlepiej szczególnie, że tam też pracują tylko ludzie, a często ASO bazuje właśnie na przeświadczeniu klienta, że oni z założenia są najlepszym serwisem, a tak nie jest. Na pewno zrobią to najdrożej ale jest szansa, że wszystko zostanie jak w oryginale. Natomiast bezsprzecznie ASO jest najbezpieczniej rozliczalnym podmiotem w przypadku jakiś zastrzeżeń co do wykonanej pracy.

Opublikowano

BaX napisał:

Polemizował bym z tym najlepiej szczególnie, że tam też pracują tylko ludzie, a często ASO bazuje właśnie na przeświadczeniu klienta, że oni z założenia są najlepszym serwisem, a tak nie jest. Na pewno zrobią to najdrożej ale jest szansa, że wszystko zostanie jak w oryginale. Natomiast bezsprzecznie ASO jest najbezpieczniej rozliczalnym podmiotem w przypadku jakiś zastrzeżeń co do wykonanej pracy.

Miałem już zaszczyt współpracy (nie tylko osobiście) z różnymi warsztatami, szczególnie z prywatnymi firmami blacharsko-lakierniczymi i powiem Ci że jeszcze nigdy mi sie nie zdarzyło bym nie miał zastrzeżeń do ich wykonanej pracy!!! Zawsze coś- to źle spasowane, złe złożone, nie ten odcień lakieru, włosy lub paprochy pod bezbarwnym lakierem, lub uszkodzenia innych elementów lakierniczych podczas składania-można by wymieniać, ale szkoda słów na Polskich "Fachowców"!!! A co do ASO, to fakt że pracują tam tylko ludzie, ale w większości przypadków, ich praca wykonana jest na dobrym poziomie, o ile warsztat blacharsko-lakierniczy jest w siedzibie ASO, a nie gdzieś w jakieś szopie u podwykonawcy!!!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
Ja jestem w UNICE. Podczas składania szkody musiałem zdeklarować jaka naprawde chce. Wybrałem kosztorys. Czy nawet w tym przypadku moge poprosić ASO o diagnoze? Wiem ze srebrny to ciezki kolor. Dlatego pojdzie do najlepszego lakiernika. A z tymi ASO to pewnie tez roznie. Osobiscie nie mam zadnych doswiadczeń

AUDI A6 2.5TDI V6 04'

BMW E36 325tds 97'

Opublikowano

bmilosz napisał:

Ja jestem w UNICE. Podczas składania szkody musiałem zdeklarować jaka naprawde chce. Wybrałem kosztorys. Czy nawet w tym przypadku moge poprosić ASO o diagnoze? Wiem ze srebrny to ciezki kolor. Dlatego pojdzie do najlepszego lakiernika. A z tymi ASO to pewnie tez roznie. Osobiscie nie mam zadnych doswiadczeń

Zawsze możesz zmienić decyzje, tylko musisz do nich zadzwonić i ich o tym poinformować. Wtedy jedź do ASO Smorawiński w Poznaniu (nie do ASO Olszowiec bo z nimi jest różnie!!!), pokaż im szkode i oni wtedy powinni wszystko sami załatwić

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

Ja na Twoim miejscu wybrałbym bezgotówkowe rozwiązanie i naprawę w ASO.

Z kosztorysem będziesz się szarpał i trudno Ci bedzie dostać do ręki taką kasę jaką za naprawę krzyknie Ci ASO..

No chyba że chcesz się z nimi bawić a potem zrobić gdzieś poza ASO i przytulić pare PLN.

Opublikowano
kosztorys jest wypłacany w cenie netto bodaj, za amortyzacje odbierają....
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

Przeegzaminuje jutro gościa który bedzie robił ogledziny. Dam znać co i jak

P.S Czy ktoś sie orientuje jak wygladaja terminy a ASO?

AUDI A6 2.5TDI V6 04'

BMW E36 325tds 97'

Opublikowano

Wiem ze srebrny to ciezki kolor. Dlatego pojdzie do najlepszego lakiernika.

prawdopodobnie pomalują ci cały bok, a terminy zależy ile mają roboty, z technitami z T.U bywa róznie ,najlepiej rób bezgotówkowo , bo wtedy warsztat wystawia faktury i T.U płaci a jak wezmiesz kase i sam bedziesz chciał robic to może ci kasy zabraknąc na naprawe :norty: