Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hejo

autko stoi mi juz 2 dzien po umyciu silnika przy pomocy weza ogrodowego i jakiegos syfu za 12zl. zdjalem przewod WN ze swiecy i wlozylem na niego inna swiece i niestety nie ma iskry.wiec prawdopodobnie padla cewka lub czujnik polozenia walu. i tutaj moje pytanie jak to sprawdzic? tzn jak sprawdzic cewke? bezpieczniki sa ok, podmienialem tez sterownik i tez jest ok. Dziwna sprawa ogolnie, mylem juz w ten sposob silnik kilka razy i wczesniej za kazdym razem odpalal bez problemów....wszystkie wtyczki posprawdzalem po myciu i byly suche w srodku. nie kierowalem strumienia wody na elektryke i ogolnie malym cisnieniem mylem a tu taka kupa :( pomozcie bo bez auta jak bez reki. :( pozdrawiam

Opublikowano
Przepraszam, ze Ci nie pomogę i przepraszam również za komentarz, ale silnika się tak nie myje, ja nie uzywam wody tylko jakis specyfik w sprayu i sam ręcznie myję opryskam i wycieram ale bez wody, owszem jest to pracochłonne i mozna sie ubrudzic, ale bezpieczniej jest. Najprawdopodobniej gdzies dostała się woda pod ciśnieniem i tyle. moze wyschnie??
Opublikowano
koledzy eureka odpalil :))))))))))) nie wiem co byl nie teges przed chwila zszedlem zakrecilem i zapalil od strzala:)! dzieki za pomoc juz nie bede myl silnika. pozdrawiam
Opublikowano
koledzy eureka odpalil :))))))))))) nie wiem co byl nie teges przed chwila zszedlem zakrecilem i zapalil od strzala:)! dzieki za pomoc juz nie bede myl silnika. pozdrawiam

Myj myj , tylko z glowa :norty:

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
Opublikowano
Mi w jednym warsztacie na mój pomysł mycia silnika powiedziano że "silnik powinien być brudny i suchy, wtedy widać jak pracuje. Jak w komisie widać auto z wypucowanym silnikiem, odrazu widać ze ktoś ma coś do ukrycia".
Opublikowano
witam kiedyś pracowałem w auto komisie i mycie silników robiłem na co dzień tylko silnik musi być ciepły nie gorący :nienie: a ciepły bo woda szybko wysycha i otrzywiście folią zabezpiecza się elementy elektroniczne t.j syrenke alarmową sterownik silnika jeśli jest pod maską można też zabezpieczyć alternator po umyciu wodą i detergentem sprężonym powietrzem albo dmuchawą usuwamy resztki wody z zakamarków trochę wody odparowuje i nie zdarzyło się żeby nie zapalił