Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kiedyś pisałem na forum o wibracjach układu kierowniczego i już jest przyczyna awarii, luz na przekładni kierowniczej :(

I tu mam pytanko o pomoc w znalezieniu tejże przekładni z servotronikiem czy cuś tam.

Za pomoc będę bardzo wdzięczny :modlitwa:

Opublikowano
Musisz wejść pod auto"najlepiej z kanału" :mrgreen: z nasadką nr.17 i pokręcić tylko minimalnie :nienie: w prawo. Acha :duh: nakrętka znajduje się na przekładni (z drugiej strony jest frez do kolumny) :norty: jest tam taka "tarcza" z naciętymi kreskami :doh: zauwarzysz :wink:
Opublikowano
witam ostatnio dowiedziałem się ciekawej rzeczy,mój znajomy miał problem z kierownicą drganie i trzepotanie w aso powiedzieli że to zawieszenie i tak po kolei wymieniał wszystkie elementy zawieszenia z przodu a problem nie ustawał wymienił cały tył i też bez rezultatu mechanicy rozkładali ręce i kasowali szmal w końcu sprzedał swoją bunie otrzywiście informując przyszłego właściciela i okazało się że po wyważeniu wału napędowego problem zniknął dodam że był w kilku warsztatach i żaden mechanik na to nie wpadł
Opublikowano

U mnie zdecydowanie jest to układ kierowniczy przy szybkim ruszaniu kierą na postoju ze zgaszonym silnikiem na przekładni pod autem to czuć ten stukot.

Jutro spróbuję sposobu jak polecił kolega stach7608 i podzielę się uwagami jak mi poszło :?:

Opublikowano

No więc jest lepiej ale doszły łączniki stabilizatorów tylnych i jedna guma z przodu :mrgreen:

Wał wydaje się ok, pojezdzimy zobaczymy :silenced:

Opublikowano
a co jeżeli mam poisk przy skręceniu kierą na postoju?

to sprawdz ilość oleju w zbiorniczku od wspomagania. Moze masz go za mało, a jeśli stan jest ok to niestety Twoja pompa to początek jej końca.

Opublikowano
Witam mam podobny problem jak Kolega Bartimich a mianowicie bicie na kierownic tzn jest przy 90km/h 100 i wyzej cisza Kola wyawzone i oki Mechanik odrazu stwierdził delikatny luz na wahaczu ale odrazu i zakomunikował ze niebardzo mu sie widzi ze to przez to ale co powiedział zapobiegawczo wymienic wiec mam niepewnosc w wydawaniu kasy bo za to co innego do Buni mogło by być Co jeszcze pytałem po Kolegach jedni mowili fele wywazyc koła to juz sprawdzone i oki Jedni sugerowali łaczniki stabilizatorow i to mi najbardziej by pasowało gdyz po prostej drodze wszystko gra dopiero wjechanie w nierownosc powoduje zaczynanie drgan wiec łacznik stabilizatora mogło by byc to...ale nie ma co Pytam teraz was Koledzy o pomysły i przyczyny mam nadzieje ze wspolnie problem wyeliminujemy Moja Bejka E 34 95r Moze jakis rysunek przedniego zawieszenie itp Dzieki za Pomoc z Gory i zajecie sie tematem
Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano

A jak hamujesz z tych 100 to drgania przypadkiem nie nasilają się :?: ..tak delikatnie jak zwalniasz.

Jeśli tak, to byłbym za wymianą gum które bezpośrednio trzymają stabilizator :wink: :norty:

Opublikowano
A jak hamujesz z tych 100 to drgania przypadkiem nie nasilają się :?:

Jeśli tak, to byłbym za wymianą gum które bezpośrednio trzymają stabilizator :wink:

Powiem Ci kolego ze raz faktycznie sa drgania a raz szok nic totalnie wszystko gra ale przeciez usterka na bank sama nie ustapiła Tak ze mowisz jednak Gumy łacznika stabilizatora??

Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano

Czy jakieś inne gumy stabilizatora??

Ciemny jestem jsli chodzi o zawieszenie teoretycznie czaje co i jak w praktyce ze chol...e

Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano
Nie łącznika..tylko te co trzymają sam stabilizator,dwie metalowe łapy,a w środku guma. symboliczne koszty :mrgreen:

Aha tak ze to proponujesz a ewentualnie mozna jakos sprawdzic luz na samych łacznikach stabilizatorow??jeszcze jakies ewentualnie propozycje??

Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano
Widzisz kolego jednak Pomoc sie przydała własnie byłem u Kumpla na kanale i dokładnie nr2 to dziadostwo ma luz własnie to co to za dziadostwo i jakie to koszty??nie to ze dorobkiewicz i chce oszczedzac hehe pytam poprostu jesli wiesz i Dzieki wielkie za zajecie sie Tematem :modlitwa:
Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano

W sklepie powiedz porostu: guma łącząca stabilizator do nadwozia :cool2:

muszą zaskoczyć o co chodzi :mrgreen:

Koszt to 30zł max :!: ...acha :duh: zmierz sobie grubość stabilizatora :norty:

może paść takie pytanie :twisted2:

Opublikowano
W sklepie powiedz porostu: guma łącząca stabilizator do nadwozia :cool2:

muszą zaskoczyć o co chodzi :mrgreen:

Koszt to 30zł max :!: ...acha :duh: zmierz sobie grubość stabilizatora :norty:

może paść takie pytanie :twisted2:

No i Extra Kolego Dziekuje Ślicznie za Pomoc Jak kiedys na Lbn bedziesz Duze Piwko ze mnie leci a jak prolblem by nie ustał odezwe sie jeszcze Jeszcze raz Dzieki Kolego

Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano
stach7608 jeszcze jedno szybkie pytanko Kupiłem juz ta gume rys nr2 dzis jade na wymiane i apropo tego mozna jasniej ala likwidacji luzu klucz nasatka 17itd nakretka znajduje sie koło jakichs tarczek z nacienciem to przeczyałem po stronie kierowcy pasarzera??i noze jakis rys :norty: wiesz zawsze na rys jasno i klarownie widac co i jak;)
Grupa Pościgowa LBN