Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i mam pytanie minęło ok 2 tygodnie od zakupu mojej 320 e46 i dalej nie daje mi spokoju czarny dym z wydechu .Auto kompleksowo sprawdzałem na kompie miał trzy błędy 1 od abs i 2 od poduszek zostały skasowane .Rano przy odpaleniu auto puszcza czarny dym tak jest chwilkę podobna sytuacja jak ruszam na światłach na dość wysokich obrotach auto puści chmurę czarnego dymu tak aż do zredukowania na wyższy bieg potem wszystko się normuje .Czy to normalny objaw ????Typ silnika Model 320d ( M47 )
Opublikowano
wszystko zależy ile tego dymu,jeżeli zasłania ci widok w tylnym lusterku to może byc wina wtryskiwaczy,zapłonu,chiptuningu itp.,ale jeśli to zwykły bączek to nic nadzwyczajnego się nie dzieje.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
wszystko zależy ile tego dymu,jeżeli zasłania ci widok w tylnym lusterku to może byc wina wtryskiwaczy,zapłonu,chiptuningu itp.,ale jeśli to zwykły bączek to nic nadzwyczajnego się nie dzieje.

Nie nie widoku nie zasłania ale widać obłok czarnego dymu .

Opublikowano
właśnie dlatego następny mój rydwan będzie na 'etylinę' ...bo te całe Dizel Bąki to wiocha

co za błyskotliwe stwierdzenie :?

ex: MB W124 E300TD 94'

ex: SEAT IBIZA 6k2 1.9 SDI 02'

ex: SEAT LEON 1M AHF 00'

ex: BMW E46 320td Compact 02'

ex: BMW E46 318td Compact 03

AUDI A6 2.5TDI V6 04'

BMW E36 325tds 97'

Opublikowano

Przy tds-ie to sie nie dziwię że sie zniechęciłeś :D

a do dyskusji o PRZYCZYNACH chmury kolega wniósł naprawde niewiele.....

Sprawdź odmę czy nie jest total syf- u mnie po wymianie było widocznie lepiej. Zobacz tez czy układ dolotowy masz szczelny- wysunięte węze, pęknięcia itp...

wlej środek do czyszczenia wtryskiwaczy- ja wlałem jakiś Valvoline.

Po takich zabiegach u mnie mniej dymił.

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Zapchana odmna generowaŁaby niebieski dym, tutaj mamy do czynienia z zaburzeniem skŁadu mieszanki. Stawiam na zbyt niskie ciśnienie doŁadowania.
Opublikowano
Zapchana odmna generowaŁaby niebieski dym, tutaj mamy do czynienia z zaburzeniem skŁadu mieszanki zbyt niskie ciśnienie doŁadowania.

W czsie sprawdzenia na kompie też chyba podany był wynik ciśnienia doładowania i było niby wzorowe.