Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sie sprawdza wtryskiwacze? bo najprawdopodobniej u mnie z ktoryms cos nie tak...

Wystarczy podłączyc pod kompa i wyjdzie? Jesli tak to jaki to musi byc komputer?

Czy trzeba by je wyciagnac i sprawdzic fizycznie jakie cisnienie daja?

Jak sie dostac do nich?

mowa o 320d z 2000r

Opublikowano
Wstępnie na pewno na kompie. Wystarczy KTS. Jednak jeśli trzeba je wyjąć to już w specjalistycznym zakładzie.
Opublikowano
Można się obyć bez kompa. MIałem ten problem i widziałem jak gośc to sprawdza. Zdjął pokrywy z silnika, odsłonił wszystkie wtryski... zdłął obwód powrotny (gumowa rurka w oplocie szmacianym łącząca wszystkie wtryski razem) i kazał odpalić silnik. 2 z moich wtrysków pluły na górze ropą...po prostu gorą (czyli do obwodu powrotnego) wylewała się ropa podczas gdy dwa dobre były prawie suche.
Opublikowano

własnie znajomy mechanik mowił ze moze mi sprawdzic wtryski... sprawdzic jakie daja cisnienie jakąś taka przystawka z analogowym wskaznikiem...

Triptic i co zrobiłes z tymi wtryskami? wymiana na nowki, uzywki czy moze da sie uszczelniac jakos?

Opublikowano
Niestety wymiana na nówki (1100 zł sztuka) :cry2:. Słyszałem że można je czyścić w ultradźwiękach ..ale ja wolałem założyć nowe. Boli taki wydatek, ale cóż...
Opublikowano

Panowie, z tego co slyszalem wystarczy wymienic koncowki wtryskiwaczy tzw rozpylacze. Nie ma sensu calych. Bede to robil w Polsce niedlugo. Kumpel zmienial to w swojej A6 i powiedzial ze, to wystarczy. Robil to tutaj http://www.bosch-adamczyk.pl/

Ps Tymczasem szukam lewego lusterka bo dzis niezle przydzwonilem w pake od vana. Poszlo szkielko i obudowa i boczna szyba troche porysowana od szkla :((

Opublikowano
Niestety wymiana na nówki (1100 zł sztuka) :cry2:. Słyszałem że można je czyścić w ultradźwiękach ..ale ja wolałem założyć nowe. Boli taki wydatek, ale cóż...

a czemu tak drogo? chyba masz wersje po liftingu na popowtryskiwaczach...

Ja mam starszą i zwykłe wtryski wedlug cennika intercarsu sa po 600zł i chyba z 980 sterujacy ale ich ceny detaliczne oczywiscie są zawyzone...

co nie zmienia faktu ze i taki wydatek bolący..

Jakby mi ktos opisał po koleji co sie sciaga zeby dostac sie do wtryskiwaczy?

Opublikowano

a czemu tak drogo? chyba masz wersje po liftingu na popowtryskiwaczach...

Ja mam starszą i zwykłe wtryski wedlug cennika intercarsu sa po 600zł i chyba z 980 sterujacy ale ich ceny detaliczne oczywiscie są zawyzone...

co nie zmienia faktu ze i taki wydatek bolący..

Jakby mi ktos opisał po koleji co sie sciaga zeby dostac sie do wtryskiwaczy?

Mam 320d 2003r. 150 KM i tle musiałem zapłacić.. nie szukałem innego źródła bo nie miałem czasu jeździć i szukać..trudno.

Co się ściąga? Jak zdejmiesz ta główną pokrywę silnika to już je widać (3 tylko)...a więc ..osłona fitra kabiny również, obwód zwrotny oczywiście... przewody CR i przewody paliwowe. To nie jest trudna operacja. jak widziałem jak gość to robi ...następnym razem (oby nie było potrzeby) zrobię to sam.

Pozdrawiam