Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ja przymierzam sie do instalacji. Mam 320i 99 r. Mam sprawdzonego gazownika. Naprawde zna sie na rzeczy. Powiedzial 3000 i bedzie chodzil super.

I teraz sie zastanwaiam. Znajomi mowia: Czekaj do stycznia bo gaz ma isc strasznie w gore? Wiecie cos o tym? Bo chce zalozyc instalacje jak najszybciej...

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wg analityków gaz nie będzie kosztował więcej niż 2,5 zł za litr. Cena PB w tej chwili trochę spadła, ale to przez zwiększone wydobycie a co za tym idzie zwiększona podaż. Czytałem że 9 września będą obradować członkowie OPEC i prawdopodobnie podejmą decyzję o zmniejszeniu wydobycia, czyli cena PB może znów skoczyć do góry.

było:

e30 2,0i touring /e30 1,8i coupe /e30 2,5i sedan / e36 323i coupe / e39 523i sedan / e39 525i

Opublikowano
Jednoznacznie nie potrafię powiedzieć, bo nie robiłem żadnych pomiarów na hamowni przed i po założeniu gazu. Moje subiektywne odczucie jest takie, że autko nic nie straciło, jeździ się tak samo jak na benzynie. Jak założysz gaz, pamiętaj o dobrym oleju, wymianie filtrów i świec. Pzdr

było:

e30 2,0i touring /e30 1,8i coupe /e30 2,5i sedan / e36 323i coupe / e39 523i sedan / e39 525i

Opublikowano
Witam

Ja przymierzam sie do instalacji. Mam 320i 99 r. Mam sprawdzonego gazownika. Naprawde zna sie na rzeczy. Powiedzial 3000 i bedzie chodzil super.

I teraz sie zastanwaiam. Znajomi mowia: Czekaj do stycznia bo gaz ma isc strasznie w gore? Wiecie cos o tym? Bo chce zalozyc instalacje jak najszybciej...

Aktualny ''Motor'' z dnia 25.08.2008 podaje: ,,od stycznia 2009r akcyza na gaz wzrośnie z 695 zl do 1100 zł za 1000kg, na początku 2009r gaz może kosztować nawet 3 zł/litr. Ceny benzyny i oleju napedowego spadaja. Wedlug analityków na początku 2009r litr benzyny może stanać do 4-4,20 zł''.

A jak będzie to sie przekonamy już za kilka miesięcy.

Opublikowano
gaz może kosztować nawet 3 zł/litr. Ceny benzyny i oleju napedowego spadaja. Wedlug analityków na początku 2009r litr benzyny może stanać do 4-4,20 zł

Jesli tak bedzie to wywalam LPG i bede sie cieszyl pelna moca "stadniny" i momentem :dance:

Opublikowano (edytowane)

Aktualny ''Motor'' z dnia 25.08.2008 podaje: ,,od stycznia 2009r akcyza na gaz wzrośnie z 695 zl do 1100 zł za 1000kg, na początku 2009r gaz może kosztować nawet 3 zł/litr. Ceny benzyny i oleju napedowego spadaja. Wedlug analityków na początku 2009r litr benzyny może stanać do 4-4,20 zł''.

POWOLI POWOLI, cos mi tu nie gra, czytalem wiele o tym zarowno info. z wczesniejszych miesiecy ( a spekulacje trawaja juz dlugo i powoduja tylko wrost cen)

Wzrosnie podatek, czyli kazde 1000kg LPG wrosnie o 405zł, czyli 0.405 zł do kazdego kg ( 1kg LPG= 1.78l) czyli reasumujac CENA jednostkowa wzrosnie o jakies .........0.22 zł do kazdego litra........ czyli 2.25 zł + 0.22zł = 2.47 zł

wiec skad wzioles te 3zł?? to co oni znowu chca jeszcze podniesc?Czy te 3zł/litr bedzie tez wynikiem ogromego skoku samego surowca co da nam 2.80zł plus jeszcze ta podwyzke ?

Edytowane przez czestek1
Opublikowano
Tak jak napisałem wyżej, w Pulsie Biznesu czytałem, że przewidują max cenę gazu na poziomie 2,5 zł w okresie zimowym, po zimie, jak to zwykle bywa, cena ma spaść.

było:

Opublikowano

POWOLI POWOLI, cos mi tu nie gra, czytalem wiele o tym zarowno info. z wczesniejszych miesiecy ( a spekulacje trawaja juz dlugo i powoduja tylko wrost cen)

Wzrosnie podatek, czyli kazde 1000kg LPG wrosnie o 405zł, czyli 0.405 zł do kazdego kg ( 1kg LPG= 1.78l) czyli reasumujac CENA jednostkowa wzrosnie o jakies .........0.22 zł do kazdego litra........ czyli 2.25 zł + 0.22zł = 2.47 zł

wiec skad wzioles te 3zł?? to co oni znowu chca jeszcze podniesc?Czy te 3zł/litr bedzie tez wynikiem ogromego skoku samego surowca co da nam 2.80zł plus jeszcze ta podwyzke ?

Przeczytaj uważnie co napisałem, a napisalem Motor podaje i w cudzysłowie, wiec to cytat za Motorem :wink: .

Moj komentarz jest pozniej, czyli czas pokaze.