Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowy tutaj wiec pytanie moze dla wielu z Was być dość banalne, wiec prosze o odpowiedz.

Czy aktualizacja softu do E60 530D możliwa jest tylko w ASO czy mozna to zrobic np. sciagajac z netu cos wypalajac na cd/dvd i upgrade ?

Opublikowano
Ja sie podlacze do tematu z pytaniem czy nowy soft zmienia cos w oprogramowaniu silnika? Tzn czy dodaje jakos wiecej mocy itp?
Opublikowano (edytowane)
Mówiąc krótko:

BZQ: Nie dodaje mocy

xannax: Tylko w ASO

Się ne zgodzę :naughty: - aktualizacja softu (oprogramowania komputera głównego) poprawia kulturę jazdy = auto jeździ lepiej, wykorzystuje w pełni swoją moc, praca skrzyni biegów jest nie do poznania, itd.

I niekoniecznie musi to być robione i przepłacane w ASO - Warszawiakom (i nie tylko) polecam ASEKO na ul. Mińskiej 37, tel. (022) 871 44 72 - 74

www.aseko.com.pl

...

Edytowane przez macznik
Opublikowano
Jezeli w tym ASEKO tak samo aktualizuja soft jak dezynfekuja klime to ja im dziękuje za ich serwis :) Ale slyszlem ze jest jakis powazny nieautoryzowany serwis gdzies w Piasecznie lsyszal ktos cos?
Opublikowano

Przyłączam sie do tematu, i mam takie pytanie:

Gdzie bezproblemowo zaktualizować soft na południu Polski ? Chodzi mi o Bielsko-Białą, Kraków, Katowice ?

Opublikowano
dzis byłem a ASO cos odebrac i przy okazji spytałem o aktualizacje softu, w Inchape na wrocławskiej. Pan konsultant az zbladl jak go zapytalem i stwierdzil ze jak wszystko dziala to nie ma sensu tego robic bo mozna cos popsuc :) Wiec pytam sie jaki sens mialo wypuszcznie nowego softu przez BMW? I drugie pytanko czy ktos w sowim 545 zrobil taka aktualizacje i co ona dokladnie mu dala. Z góry dzieki za odp.
Opublikowano
Wiec pytam sie jaki sens mialo wypuszcznie nowego softu przez BMW? I drugie pytanko czy ktos w sowim 545 zrobil taka aktualizacje i co ona dokladnie mu dala. Z góry dzieki za odp.

Nowe wersje softu sa po to, zeby poprawiac bugi w poprzednich wersjach. U mnie np. pare razy wyskoczyl jakis blad Active Steering, po wgraniu nowego softu wszystko bylo w porzadku.

Co do przyrostu mocy, pracy ASB itp. to mi sie wydaje, ze jest to raczej efekt placebo (poza szczegolnymi przypadkami, gdy np. jest blad sterowania Valvetronic - byly takie przypadki)

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
w Goerlitz tuż za granicą - był taki temat i podobno mówią po polsku. No i gdyby się nie daj Boże któryś sterownik się posypał to sprawę załatwią jak w niemieckim ASO.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=58946&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=goerlitz

Potwierdzam tak było. Jeden niezaprzeczalny plus nowego softu to to że w telefonie można wybierać z książki po kazdej literce, bo wczesniej tego nie dało się zrobić.

Opublikowano

Ja też pytałem w ASO o aktualizację softu... Powiedzieli, że to ostateczność jak coś jest nie tak z autem, a urządzenia czasem nie wytrzymują nowego softu i coś można zepsuć zamiast naprawić.

I kogo słuchać? :)

Opublikowano
Mówiąc krótko:

Się ne zgodzę :naughty: - aktualizacja softu (oprogramowania komputera głównego) poprawia kulturę jazdy = auto jeźdi lepiej, wykorzystuje w pełni swoją moc, praca skrzyni biegów jest nie do poznania, itd.

I niekoniecznie musi to być robione i przepłacane w ASO - Warszawiakom (i nie tylko) polecam ASEKO na ul. Mińskiej 37, tel. (022) 871 44 72 - 74

www.aseko.com.pl

...

Ale z kim sie nie zgadzasz?

Gość pytał czy mozna sciagnac z netu i zrobic samemu update. Odpowiedz brzmi: NIE

Czy update softu dodaje mocy silnika? Oczywiscie NIE. Nawet jezeli pomaga lepiej ja wykorzystywac to jej NIE dodaje.

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano
Mówiąc krótko:

Się ne zgodzę :naughty: - aktualizacja softu (oprogramowania komputera głównego) poprawia kulturę jazdy = auto jeździ lepiej, wykorzystuje w pełni swoją moc, praca skrzyni biegów jest nie do poznania, itd.

www.aseko.com.pl

...

Ale z kim sie nie zgadzasz?

Gość pytał czy mozna sciagnac z netu i zrobic samemu update. Odpowiedz brzmi: NIE

Czy update softu dodaje mocy silnika? Oczywiscie NIE. Nawet jezeli pomaga lepiej ja wykorzystywac to jej NIE dodaje.

:duh: Nie z kim a z czym :!:

Na przykład z tym że tylko w ASO (jak nieszczęśliwie napisałeś) - paniał?

I jeszcze jedno - jeśli update softu "odmula" auto, to praktycznie "dodaje" mu zablokowany (niewykorzystywany dotychczas) kawałek mocy - paniał#2?

...

Opublikowano

:duh: Nie z kim a z czym :!:

Na przykład z tym że tylko w ASO (jak nieszczęśliwie napisałeś) - paniał?

I jeszcze jedno - jeśli update softu "odmula" auto, to praktycznie "dodaje" mu zablokowany (niewykorzystywany dotychczas) kawałek mocy - paniał#2?

...

:?: :?:

Po co te krzyki i złośliwości? Chyba ktoś zapomniał dziś wziąć tabletkę :lol:

Pokaż wyniki z hamowni przed i po updejcie, które pokazują tą na nowo odkrytą moc. Jeżeli takich nie posiadasz to tylko twoja opinia i dla mnie EOT.

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano

Po co te krzyki i złośliwości? Chyba ktoś zapomniał dziś wziąć tabletkę :lol:

Pokaż wyniki z hamowni przed i po updejcie, które pokazują tą na nowo odkrytą moc. Jeżeli takich nie posiadasz to tylko twoja opinia i dla mnie EOT.

Jejku - żadne krzyki, żadne złośliwości... Ja napisałem tylko że nie zgadzam się że aktualizację softu trzeba robić "tylko w ASO" (jak to Ty napisałeś), i podałem przykładowy warsztat. Kolega "BZQ" wyraził swoje zastrzeżenia do tego warsztatu i ja z nim się nie sprzeczam - to Jego prawo i ja to szanuję. Najważniejsze w tym jest to że nie miałeś racji odpowiadając Koledze "xannax" na pytanie:

Czy aktualizacja softu do E60 530D możliwa jest tylko w ASO

A co do testów na hamowni przed i po updacie - chyba sobie żartujesz... Subiektywny odzysk mocy to nie tylko moja opinia, Ty oczywiście masz prawo się z tym nie zgadzać i już, ale niepotrzebnie się bulwersujesz i taką bezpotrzebną "korespondencją" do mnie zaśmiecasz to Forum.

Dobranoc Tobie

...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Polsce też mi to odradzali "bo po co robić skoro wszystko działa". Wybiorę się niebawem do Monachium i oddam auto żeby wgrali nowy soft.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie proszę o odpowiedź jak sprawdzić jaką się posiada aktualną wersję Softu ? Chodzi o BMW E60 535d 2005r. Bo jutro jadę na niemcy do serwisu i jestem umówiony na aktualizacje. Czy można to jakoś sprawdzić gdzieś w Menu bo szukałem i nie mogłem znaleźć ;-) Pozdrawiam Spider83
Opublikowano
Spider taki temat już był. Sam tego nie szukam i nie używam, bo u mnie to np. ta sekwencja wejścia do menu idrive nie działa. Tutaj masz ta sekwencję:http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=81006&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=menu+idrive

Witam dziękuję, szukałem ale nie mogłem znaleźć ;-) Pozdrawiam