Skocz do zawartości

sekwencja zenit-dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przymierzam się do założenia sekwencji ale chciałbym abyście mi udzielili kilku odpowiedzi na pytania:

1. Instalka to Zenit wyjęta z beemki, ma pół roku, kompletna za 1500 - czy warto, co o niej sądzicie?

2. Czy wkładając gaz do 16-letniego auta (przebieg około 200tkm) trzeba liczyć się z wymianą świec bądź cewek?

3. Czy ta sekwencja nie robi niespodzianek typu falujące obroty, gasnący silnik?

Doradzcie mi koledzy bo sam nie wiem. Z jednej strony chciałoby się jeździć taniej a z drugiej to są koszty i kolejny układ, który może jednak sprawiać problemy?

Opublikowano
1500zł za używanego zenita?? Ten co chce Ci to sprzedać zwariował. Za tyle kupisz nowy zestaw KME/STAG300. Zenit nie dość, że kiszka to jeszcze cena z kosmosu. Po za tym oprócz sterownika ważne są pozostałe elementy instalacji takie jak reduktor czy wtryskiwacze.
Opublikowano
  • Autor
dzięki wielkie za odpowiedzi. Co do tych zestawów KME czy STAG co są na allegro to już się dowiadywałem. W większości są tylko "przody" czyli bez butli i przewodów. Sumując ok.1400 za przód, 300 za zbiornik i 100 za przewody no i około 500 zł montaż to pewnie na jedno wyjdzie jak u gazownika. Paweł dzięki za info, o tym nie wiedziałem.
Opublikowano
Za 500zl to trudno będzie znaleźć gazownika co sam przód podłączy. Montaż od 1000zł wzwyż.
Opublikowano
  • Autor
właśnie chodzi o to że mam znajomego gaziora który dosyć dobrze zakłada instalacje i zgodził się założyć za 400 zł+rozpuszczalnik;) i dlatego szukam taniej kompletnej instalki.
Opublikowano

Witam

Mogę Ci sprzedać sekwencje romano z omegi 2.5 za 900 zł jak będziesz zainteresowany.

Opublikowano
  • Autor
No jestem MOOCNO zainteresowany. Odezwij sie na moje GG (wysłałem Ci wiadomość na pw ale jakoś sie nie wysyła na razie) GG:2005846
Opublikowano

Co wy ludzie chcecie od tego ZENITA ???

Jak go ktoś nie potrafi dobrze zamontować i zestroić to jego problem ponieważ ja zakładam --% wszelkich wtrysków na zenicie i nie mam żadnych problemów ani z instalacja ani z regulacją

Przyczepił sie jeden lub kilku do tej instalacji i każdy kto tylko przeczyta na jakimś forum , że zenit to szajs powtarza to bezpodstawnie tak samo jak to , że STAG jest SUPER lub wtryskiwacze MAGIC są najlepsze a to dopiero g....prawda

Co do zakładania używanej instalacji to jest to dla Mnie bez sensu bo wcześniej czy później padnie listwa , reduktor lub co kolwiek innego i po dołożeniu zatrze sie granica pomiędzy nowym a używanym bez żadnej gwarancji a o straconym czasie i nerwach już nie wspominając...........