Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy wymieniał ktoś sam tuleje wachacza z przodu, bo właśnie jestem wtrakcie i coś nie chce zejść, trzeba ją rwać na siłę, czy jak?
Opublikowano
koledzy wymieniał ktoś sam tuleje wachacza z przodu, bo właśnie jestem wtrakcie i coś nie chce zejść, trzeba ją rwać na siłę, czy jak?

Ciężko się wymienia tą tuleję wahacza?

Przed chwilą u siebie oglądałem i ma za duże luzy...

Trzeba odkręcić 2 śruby tulei i ją ściągnąć, czy poza tymi dwiema śrubami trzeba odkręcić bądź poluzować jeszcze inne śruby np. wahacza lub wykonać inne czynności? :wink:

http://images26.fotosik.pl/251/0bb195779cfa1e66m.jpg

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
tylko te dwie śruby co trzymają tuleje, nic więcej. wychodzą bez problemu, jak coś to duży śrubokręt w łape i młotek i rwiesz, najwyżej rozpadnie się na dwie części. Przesmaruj nową tuleje to wejdzie jak w masło. Powodzenia
Opublikowano
dzięki wszystkim za rady, Tuleje ściągnąłem bardzo szybko ściągaczem, natomiast przy montarzu nowych - płynu do naczyń "fairy" i wcisnąłem ręką. Po ich wymianie od razu inna przyjemność prowadzenia auta.
Opublikowano (edytowane)

Teraz pytanie:

Które tuleje lepsze, Febi Bilstein czy Meyle :?:

Edytowane przez Burner
Opublikowano
Po zawodach, już kupiłem komplet Meyle HD - 195zł, jutro będę montował, mam nadzieję, że obędzie się bez demontażu wahaczy :wink:
Opublikowano
jak masz kanał lub podnosnik to odkrecasz plyte pod silnikiem i 2 sruby od tuleji i wyciagasz stara i zakladasz nowa ,w godz ogarniesz temat, meyle też sa ok
Opublikowano
jak masz kanał lub podnosnik to odkrecasz plyte pod silnikiem i 2 sruby od tuleji i wyciagasz stara i zakladasz nowa ,w godz ogarniesz temat, meyle też sa ok

Pamiętasz na ile śrub mocowana jest ta płyta?

Nie nachodzą na nią przypadkiem 2 elementy plastikowe, po jej lewej i prawej stronie? :roll:

Opublikowano
dokładnie nie pamietam ale napewno są 4 na klucz 16 albo 6 a te plastykowe tylko odkrecasz od tej oslony metalowej (odchylasz), aby wyjąc samą metalowa osłone( plastykowych nie odkrecasz)
Opublikowano
BOGE lepsze od FEBI na febi zrobiłem ok 25tkm

25 tys km? i padły :?:

hmm...wiesz to tez zalezy gdzie sie jezdzi i jak sie jezdzi.....

ogólnie o zawieszeniu wielowachaczowym w audi a6 chodza opinie ze wiecej jak 40 tkm nie wytrzymuja u nas,i ze jest do bani...... ale 25tkm to naprawde malo......az mi sie nie bardzo chce w to wierzyc

Opublikowano

generalnie smigam po WAWIE ok 80 km dziennie ulice o różnej nawierzchni ,sporo dziór, dlatego teraz zakupiłem same tuleje BOGE na razie jest ok a przelatałem ok 30tkm- zobaczymy

Opublikowano

generalnie smigam po WAWIE ok 80 km dziennie ulice o różnej nawierzchni ,sporo dziór, dlatego teraz zakupiłem same tuleje BOGE na razie jest ok a przelatałem ok 30tkm- zobaczymy

Polecam MEYLE HD lub POWERFLEX i masz z bani tuleje :-)

Opublikowano
Ja mam powerflexy tylko jeszcze nie zamontowane jakoś nie mogę sie do tego zebrać.

Napisz coś więcej, na całe auto czy na przód, sworznie + tuleje czy same tuleje, jakie koszta itd :)

Opublikowano
Ja mam powerflexy tylko jeszcze nie zamontowane jakoś nie mogę sie do tego zebrać.

Napisz coś więcej, na całe auto czy na przód, sworznie + tuleje czy same tuleje, jakie koszta itd :)

Kupiłem komplet na przód tuleje wahaczy + gumy stabilizatora koszt kompletu to 270zł w UK

Szkoda, że nie wiedzaiłem, myślałem, że są droższe...

Za 2 tuleje Meyle HD dałem 195zł. Już wymienione... nie jest to aż takie trudne, dysponując kanałem da się to samemu zrobić... bez wyciągania wahaczy :)