Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pali się kontrolka od pasów i poduszki.

Nie wiem jak to sie stało ale właśnie taki błąd wyskoczył , w tym problem że akurat jeździła nim żona i jak to kobieta "nie wiem dlaczego tak sie stało ". Kontrolki palą się jako błąd CHECK, zapinałem pasy , cudowałem, sprawdzałem pod siedzeniami czy wszystko podłączone i wygladało że OK.

Czy mozna to samemu skasować czy tylko ASO zostało ?

Opublikowano

Witam

Raczej tylko ASO tam na kompie wyskoczy co jest przyczyna bledu airbaga bo pasy zapalaja sie wraz z bledem airbaga jak dojda od czego to kontrolka airbaga sie zapalila, po ewentualnej naprawie zejdzie a kontrolka pasow bedzie sie palic tylko przy niezapietych pasach.

pzdr

Opublikowano
Czy można to samemu skasować czy tylko ASO zostało ?

Zapodaj temat na forum, może któryś z kolegów ma interface... A jak Ci się nie spieszy to będę w Wawie w następną sobotę, mogę zabrać kompa i Ci skasuję...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

witam, u mnie pojawilo sie to samo, nagle podczas jazdy autem, jednak po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu blad zniknal. Jak namierzysz od czego to sie dzieje to daj znac bo jestem ciekaw.

Pozdrawiam

Opublikowano
Najprawdopodobniej jest to walnięty napinacz pasów - potrzeba koniecznie sprawdzić komputerem i naprawić (nie tylko skasować błąd który i tak wróci), bo w razie nie daj Boże dzwonu poduchy nie odpalą...
Opublikowano
Najprawdopodobniej jest to walnięty napinacz pasów - potrzeba koniecznie sprawdzić komputerem i naprawić (nie tylko skasować błąd który i tak wróci), bo w razie nie daj Boże dzwonu poduchy nie odpalą...

Walnięty to chyba jednak nie jest, to pewno problem kontaktu we wtyczkach lub mata... częsta usterka w naszych co by nie mówić nadzwyczaj mało awaryjnych autach :mrgreen: ...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
witam. stawiam na matę w siedzeniu.to dość częsta przypadłosć. pozdro.

No nie tak, bo gdyby to była rypnięta mata to świeciłaby się tylko kontrolka poduchy, a tymczasem Kolega "**luk**" skarży się że:

Pali się kontrolka od pasów i poduszki

Ale my tutaj możemy sobie gdybać, a ja dziwię się Koledze "**luk**" że mając średnio-droższe :wink: auto nie wybrał się jeszcze na komputer...

...

Opublikowano

macznik

to że się wybrałem na komputer to nie znaczy że muszę odrazu lecieć "do mamy" z każdym skaleczeniem, czekam na porady dotyczące czego to może dotyczyć i czy mozna czasami takie rzeczy skasować samemu jak ktoś potrafi, pozatym nie widzi mi się odrazu jechać do ASO.

Opublikowano
macznik

to że się wybrałem na komputer to nie znaczy że muszę odrazu lecieć "do mamy" z każdym skaleczeniem

Nie bardzo rozumiem, przecież nie wybrałeś się jeszcze na ten komputer... i co ma Twoja mama do tego ???

czekam na porady dotyczące czego to może dotyczyć i czy mozna czasami takie rzeczy skasować samemu jak ktoś potrafi, pozatym nie widzi mi się odrazu jechać do ASO.

No to właśnie dostałeś porady że z tak potencjalnie poważnym (i ew. niebezpiecznym) błędem powinieneś jechać na diagnostykę komputerowa. Niepotrzebnie się bulwersujesz zamiast podziękować, a jezeli "nie widzi ci sie" jechać do ASO to odezwij się PW - dostaniesz adres naprawdę dobrego i taniego "Komputerowca" w Warszawie.

Pozdrawiam

...

Opublikowano

macznik dzięki za tel. byłem tam ale tani to on nie jest.

Błąd skasowany ale problem sie pojawił ponownie a jest nim tak jak tu już koledzy pisali MATA w siedzeniu.

Teraz wyruszam na poszukiwania a jak nie to zostaje chyba ASO