Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przyjeżdżam do serwisu z oponami i mówię że chce wymienić opony i geometrie z przodu zrobić a on podnosi autko wziął kołami potelepał i mówi że niema sensu geometrii robić na tak wyp.......... sworzniach i tulejach.

Kazał mi wymienić tuleje i sworznie tylko nie na sworznie z gumą bo że chwila moment i znowu sie wysypią tylko całe metalowe. Poczytałem trochę na forum o tym i widzę że polecacie sworznie marki MEYLE ale widzę że są zewnętrzne i wewnętrzne-nie powiedział mi które wymienić, ja się na tym niewiele znam ale myślę że chyba wypadało by oba i tuleje żeby już mieć spokój z tym.

Możecie polecić jakiś sklep, link do takich sworzni albo kompletu żeby wszystkie sworznie i tuleje razem były? Bo pytałem w sklepie czy można zamówić całe metalowe sworznie to niedostępne :?

Jakieś w miarę dobre ale nie znowu za kosmiczną cenę.

Tu spotkałem coś takiego ale to widzę guma i nie wiem ile by to wytrzymało http://moto.allegro.pl/item398008183_tuleje_sworzen_wahacza_bmw_e36_e_36_febi_d10.html

Polećcie coś i dzięki z góry pozdro

Opublikowano

W swojej Buni wymieniałem jakis rok temu sworznie dolne-krótkie, a po pół roku wysypały sie wewnętrzne i znowu miałem robote.

Więc lepiej wymień wszystkie sworznie (dolny-krótki i długi-wewnętrzny) oraz tuleje gumowe na końcach wachaczy i będzie spokój :8)

Co do firmy to nie wiem co Ci polecić. Ja na przykład mam sworznie krótkie firmy NK, długie firmy Tekonrot, a tuleje Febi. I jak narazie wszystko sprawuje się OK.

Ten link z częściami to tak:

-jeśli bym wymieniał to bym kupił ten zestaw

-firma jest jak najbradziej OK

-cena bardzo przystępna

Kazał mi wymienić tuleje i sworznie tylko nie na sworznie z gumą bo że chwila moment i znowu sie wysypią tylko całe metalowe.

Przecież wszystkie sworznie są metalowe, a nie gumowe :duh: :duh: :duh: Gumę tą co widzisz, tylko chroni sworzeń przed zabrudzeniem. Jeśli by tej gumy nie było to część szybko by siadła i byś musiał ja wymieniać.

Opublikowano

szczerze ....zestaw jest ok ale zastanów się czy nie lepiej dołożyć 50zł i kupić zestaw LEMFORDERA!!!

Jest to oryginał dla BMW i warto zalożyć cały zestaw z 1 firmy i mieć święty spokój

Całość kosztuje dokładnie 276zł .....ale poczujesz różnice!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież wszystkie sworznie są metalowe, a nie gumowe :duh: :duh: :duh: Gumę tą co widzisz, tylko chroni sworzeń przed zabrudzeniem. Jeśli by tej gumy nie było to część szybko by siadła i byś musiał ja wymieniać.

Nie, bo są dwie wersje wachaczy w E36 /zależy od rocznika/ i w jednej z nich są sworznie krótkie z tzw. strefą komfortu. Można natomiast kupić do tej wersji tzw. sworznie pełne bez tej strefy. /gumy pomiędzy zewnętrzną i wewnętrzną blachą sworznia/