Skocz do zawartości

Jak sie dobrac do chlodnicy klimatyzacji i spaliny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam zapytanie oto jak sie dostac do chlodnicy klimatyzacji, bo zrobila mi sie dziurka,czy trzeba sciagac zderzak, ewentulanie co trzeba zdemontowac zeby sie tam dostac. Druga sprawa to ze mam problem z dostajcymi sie spalinami do kabiny po otwarciu jakiegoklowiek okna czy szyberdachu. Caly uklad byl sprawdzany i mechanik mnie zapewnial ze byl szczelny. A spalinami smierdzi dalej, tlumik oryginalny, zadnych kombinacji w ukladzie wydechowym. Moze tez ktos mial takie przypadlosci wiec prosze o porady.Pozdrawiam

WW.NAVIBOCIAN.PL
Opublikowano
może nie dam konkretnej odpowiedzi, ale w swojej e34 musiałem wyciagnąć wiatrak klimy i też wiele osób mówiło, że trzeba sciągnąć zderzak, a bez wiekszego problemu wyciągnąłem go dołem miedzy chłodnicą a zderzakiem. Tak więc jeżeli na oko tamtędy sie nie zmieści to niepozostaje ci nic innego jak sciągać zderzak. A jeżeli chodzi o spaliny to naprawde bardzo dziwne, a może masz taki czuły węch, albo jedziesz za starym polonezem i jego spaliny czujesz :lol: , bo skoro wydech masz szcelny to nie widze zadnego innego wytłumaczenia. Chyba ze nie sa to spaliny tylko gaz ci śmierdzi to gdzies sie moze ulatniac i podczas zamknietych okien wytwarza sie nadcisnienie i wypycha go a podczas otwarcia już moze sobie swobodnie wplywać do srodka samochodu, no ale gaz na specyficznu zapach i raczej ze spalinami nie da sie go pomylić, chyba ze bez katalizatora jeździsz to faktycznie spaliny moga przypominać zapach gazu.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Najprościej będzie jak odkręcisz zderzak :lol: Sciągnij nakładki ozdobne tam pod nimi są dwie śruby główne trzymające zderzak ,od spodu porozpinaj halogeny i przewody od spryskiwaczy leflektorów (jak je masz) potem go po prostu wysuń i problem masz z glowy a chlodnica klimy stoi przed tobą w całej swej okazałości .

Nie polecam sposobu wyciągnięcia przez chlodnice i visko bo to może pociągnąć za sobą pewne konsekwencje tzn.możesz uszkodzić jedną z chłodnic wyciągając ją na styk :doh: no i płyn chłodniczy będziesz musiał spuścić a to spowoduje że układ się zapowietrzy .

Opublikowano
u kolegi strasznie śmierdziało benzyną, okazało się, że korek wlewu ma nieoryginalny, może tu też jest podobna przyczyna... :?: