Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podczas naciskania klaksona słychać załączanie się przekaźników tylko. Wyczytałem na forum że prawdopodobnie problemem może być po lakierowaniu przodu nie podłączenie wtyczek. Pytanie gdzie te wtyczki się znajdują w 316TI compact 2003
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chodzi o wtyczki przy klaksonach. Jesli małes sciagany zderzak istnieje prawdopodobieństwo ze własnie nie podłączyli Ci klaksonów

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Też nie mam klaksona w mojej beci ale u mnie to chyba problem innej natury.Klakson jest coraz cichszy.Na dzień dzisiejszy określiłbym jego wydźwięk jako bardziej pierdnięcie.Co z tym zrobic?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie może macie jakieś foty gdzie znajdują się gniazda do podłączenia tych klaksonów. Wtyczki już znalazłem dyndały sobie radośnie pod zderzakiem. Może jakieś foty macie?
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
ale niekoniecznie- problem może stanowić też zerwany pasek pod kierownicą - ja tak miałam w swojej 318 ;/ da się zespawać albo trzeba kupic nowy ale koszt jest spory
Opublikowano
Panowie może macie jakieś foty gdzie znajdują się gniazda do podłączenia tych klaksonów. Wtyczki już znalazłem dyndały sobie radośnie pod zderzakiem. Może jakieś foty macie?

nie wiem jak w compakcie ale w sedanie do klaksonu najlepiej sie dostac od spodu, tzn. podniesc przód na lewarku, zabezpiezczyć i zajrzeć pod silnik od przodu, strona kierowcy, szukac jakos pod przednim reflektorem, z tego co pamietam zamocowany jest w zderzaku albo tuz obok niego, ogólnie łatwo go znaleźć.

Zbir