Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Po po zbieznosci kierownica przesunela mi sie w lewo i chcialem przelozyc na frezie i mam problem bo nie wiem jak wyjac ta poduszke! Kierowncice mam taka http://allegro.pl/item393171150_bmw_e46_x5_e39_poduszka_powietrzna_i_inne_modele.html

Przewaznie od spodu sa sruby gdzie przykrecona jest poducha tutaj tez sa ale 2 dziury o owalnym ksztlacie i jeszcze jak wkladam srubokret to wogole nie czuc ze sa tam sruby w dodatku sa takie zaslepki ze skory i nic nie widac:) na dole kierownicy sa tez 2 sruby co trzymaja ten plastki srebrny odkrecilem to ale ten plastik tez nie chce za bardzo wyjsc a nie chce ciagnac zeby czgos nie pourywac:) dlatego pytam:) pozdrawiam

Tomek
Opublikowano
Pod żadnym pozorem nie rób takiej operacji. Jeśli masz krzywo kierownicę to ten kto ci ustawiał zbierzność nie miał pojęcia o tym co robi. Jeśli dobrze ustawi się zbierzność to kierownica musi być prosto i powinnien to sprawdzić przy ustawianiu. Da się to ustawić bez zdejmowania kierownicy więc po co się bawić. Poza tym wydaje mi się że w e39 nie da się przestawić kierownicy na frezie - ma ona po prostu swoje miejsce ale do tego nie jestem już pewien.
Opublikowano
Przestawic sie da bo mam 2 beemki e39 i w tej drugiej normlanie sa sruby tors i bez problemu mozna kirownice przestawic!
Tomek
Opublikowano
powiedz kolego ktora masz wersje kontroli trakcji. Jezeli ta prostsza czyli kontrole tylko nad buksowaniem tylnych kol mozesz przestawiac kierownice, natomiast jak masz ta lepsza ze stabilizacja toru jazdy to ne mozesz gdyz kontrola trakcji bieze odczyty z czujnika skretu kol. Jezeli przestawisz kierownice to system w czasie jazdy na wprost bedzie myslal ze kola sa skrecone i bedzie niewlasciwie dzialac
Opublikowano

Nie przestawiaj kierownicy, tylko jedź tam i niech ci ustawiają prawidłowo jeszcze raz, miałem kiedys podobnie, tylko najpierw pojechałem do drugiego mechanika, żeby się upewnić. Mówi: panie co za kretyn to panu ustawiał?! nie wolno przestawiać kierownicy!.. i ogarnął to jak trzeba i było idealnie, kierownica "na swoim miejscu" i prowadzil się idealnie..

jedź do nich i niech ci za darmo robią od nowa tak jak trzeba..

Opublikowano
Suhyy ma rację, jeśli masz DSC to tam jest czujnik kąta skrętu kierownicy i jak przestawisz kierę, to Ci auto może wariować... Temat jest prosty: jak Ci ustawiali geometrię to nie ustawili właściwie (bo im sie nie chciało) położenia neutralnego... Jedź niech poprawią...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png