Skocz do zawartości

Transmiter FM MP3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

w mojej buni nie ma niestety cd , jest kaseta , mam wejscie na zmieniarke w bagażniku ale nic taniej nie znalazłem od 300 zł no i zwykły format tylko obsługuje wmv , MP3 nie tyka dodatkowo czytałem że potrafi tylko orginalne płyty czytać , w sumie drogie i lipa , można kupić transmiter z kasety na MP3 ale znalazłem coś fajniejszego

http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=385597068 ,

mniej wiecej kasowo wychodzi to samo co transmiter kasety na MP3 ale jak dla mnie zdecydowanie bardziej funkcjonalne

wystarczy karta pamięci i wtyk do gniazda zapalniczki , super sprawa , jak się pojedzie na kilka fur to wzasadzie można własną stacje radiową nadawać :)

macie coś takiego ? jak wam się to sprawuje , jak z jakością dźwięku i czy są jakieś zakłócenia i szumy , pomysł bardzo fajny , odbierasz stacje radiową na której masz kawałki takie jak chcesz ,

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

ostatnio kupiłem coś takiego w sumie fajny bajer ale jeżeli chodzi o jakość dźwięku to kasety przy tym to HI-FI

ale jeżeli nie jesteś audiofilem i chcesz posłuchać swojej muzy w czasie jazdy to w zupełności wystarcza

Opublikowano
ja z doswiadczenia wiem ze takie cos to lipa.moze na poczatku jeszcze gra jako tako ale z czasem dostaje radio takich zaklocen ze sie sluchac nie da.pozdro
Opublikowano
  • Autor

dla mnie to radio musi mieć obsługe mp3 , wywalać firmowe i wstawiać inne jest bez sensu , zaraz mi ukradną , zaryzykuje i zobacze co to jest , jakiegoś super extra dźwięku nie potrzebuje , słucham obecnie tylko radia wiec mam nadzieje że nie bedzie gorzej grało od radia

rozumiem że dźwięk z transmitera kaseta - mp3 jest jakościowo lepszy

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
dla mnie to radio musi mieć obsługe mp3 , wywalać firmowe i wstawiać inne jest bez sensu , zaraz mi ukradną , zaryzykuje i zobacze co to jest ,

no to kup oryginal z odtwarzaniem mp3 jaki problem?

Opublikowano

Transmitery to badziewie, lepszym rozwiązaniem jest kaseta, ale do e46 z 2004 możesz dokupić wejście aux. Można też kupić interfejs np. do ipoda i zamontować to zamiast zmieniarki, ale z ipodem to już będzie koszt.

O tym wszystkim już wielokrotnie było, był na forum nawet link jak zrobić samemu wejście aux. :search:

Opublikowano

Mam podobny transmiter i jak zasilam go z zapalnicznki to jest fatalna jakosc dzwieku, ale jak przelacze na baterie to jest akceptowalnie, jakosc troche ponizej zwyklego radia FM.

Ja bym kupil fajne radio i wyjmowal panel to ci nie ukradna. Na allegro sa ramki, zeby radio w miare sie wkomponywalo w deske rozdzielcza.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mam podobny wynalazek i to dobrej firmy a nie chinola (przyjechał z autem ze stanów) i jakoś tego to niestety kaszana wielka. Wolałbym już całe życie radia słuchać.
Opublikowano
kupiłem ostatnio ten transmiter, dość wygodne, do tego ma wejście USB i mogę na bieżąco ładować iPoda, da się słuchać ale jakość nie zachwyca
www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano
nie wiem ile w tym prawdy, ale moi znajomi ktorzy uzywali tych transmitterow twierdza ze ich fale niszcza glosniki.moze ktos wie cos wiecej?
Opublikowano
...dla mnie to bzdura :)

Totalna. Transmiter emituje przecież fale FM, które są wszechobecne.