Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Czy po odłączeniu i ponownym podłączeniu akumulatora błędy poduszki i pasów to typowa sprawa? Czy można je samemu wykasować czy wizyta w serwisie konieczna?

Dzięki i pozd!

Mariox

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

po odłączeniu akumulatora na dłuższą chwilę tak się właśnie dzieje. Uzbroić pirotechniczne urządzenia można tylko z poziomu interfejsu (komputera). Czyli ASO bądź warsztat z odpowiednim oprogramowaniem. Koszt uzbrojenia miesci się w granicach 50 do 150 zł.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wcale nie jest to normalne, chyba, ze aku bylo odlaczany z przekreconym kluczykiem

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Witaj, ja u sibie odlaczalem aku przy zniame lusterka , po ponownym podlaczeniu zero bledów, trzeba bylo tylko uruchomic active steering. W twoim przypadku zapewne przy odpietej poduszce podlanczales akumulator i wywalilo blad alboc cos w ten desen, jesli nie to dziwna sprawa. Ja natomiast mialem takie cuś : jechałem sobie w zwykly sloneczny dzien, zapiete pasy obok na siedzieniu pasarzera klucze komorka i jakies papiery. Jade sobie jade i nagle blad poduszki mi wyskoczyl z jakims komunikatem o pasach, przerazony myslalem ze cos sie stalo, po dojechaniu na miejsce wylaczeniu zaplonu i wlaczneiu raz jeszcze bledu nie ma i nie pojawil sie do dzis. Pozdrawiam
Opublikowano

Witam

Blad poduszki zawsze wyskoczy wraz z info o niezapietych pasach. Wiec jesli dojdziesz co jest przyczyna bledu airbaga to info o pasch tez zejdzie (jesli pasy beda zapiete rzecz jasna :D ).

pzdr