Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Mam zamiar kupić "BMW 316" upatrzylem już sobie nawet pewien egzemplarz

ale jest pewien problem :/ Auto ma uszkodzony "sensor" (nie wiem jaki) samochód znajduje sie w Irlandii, rozmawialem z wlaścicielem o usterce lecz mój Angielski nie jest zbyt dobry i zrozumialem tylko to że "sensor" jest do wymiany i kosztuje 1000euro.

I z tąd mój problem może wiecie jaki to może być "sensor" i do czego sluży, chcialbym znaleźć takowy na szrocie lecz to troszke trudne nie wiedząc czego powinno sie szukać :)

z Góry Dziękuję i Pozdrawiam...

Opublikowano
1000 Euro ?? jesli to ma byc E36 to ile ona ciebie kosztuje ?? Moze chodzilo Ci o 100 euro..

Auto ma mnie kosztować 3000euro 316 (99r) za ladne i za tanie jak na ten rocznik, wlaściciel sprzedaje je tak tanio bo mechanik powiedzial mu że musi kupić jakiś tam "sensor" za "1tysiąc"euro :/

Opublikowano

ale jest pewien problem :/ Auto ma uszkodzony "sensor" (nie wiem jaki) samochód znajduje sie w Irlandii, rozmawialem z wlaścicielem o usterce lecz mój Angielski nie jest zbyt dobry i zrozumialem tylko to że "sensor" jest do wymiany i kosztuje 1000euro.

Witam.

Z tego co zrozumiałem (podany przez Ciebie link) do wymiany jest komputer kontrolujący i nadzorujący pracę silnika (ECU - Electronic Control Unit). Nie wiem czy koleś, który mówił o 1000 "ojro" zdeczka nie przesadził - wg mnie to troche za dużo (oczywiście jeżeli nie zataił innej usterki elektronicznej :evil: ).

A co do tych "sensorów" to jest to niejako połączone z tym tematem. Ten komp decyduje o pracy silnika, przetwarzając dane dochodzące np. z sond lambda. Rzeczywiście któryś z czujników dodatkowo może być uszkodzony (oby jeden).

Mimo wszystko nie wiem czy na twoim miejscu zdecydowałbym się na kupno tego samochodu - raczej bym nie ryzykował. :nienie:

Pzdr.

Opublikowano
do wymiany jest komputer kontrolujący

pewnie masz racje :/ wymienić komputer i nie wiadomo co jeszcze sie znajdzie :/

poszukam innego Autka :)

Dzięki...

Opublikowano
do wymiany jest komputer kontrolujący

pewnie masz racje :/ wymienić komputer i nie wiadomo co jeszcze sie znajdzie :/

poszukam innego Autka :)

Dzięki...

Opublikowano
jesli masz jakiegos mechanika,dojscia lub cos to moze tam popytaj... Podejzewam ze tak jak wszedzie tam jest drozej niz w PL. Zalezy tez ile za robote zaplacilbys. Zeby nie wyszlo Ci o polowe samochodu...
B M W
Opublikowano
zdjęcia są odwrócone ..... kierownica nie po tej stronie :duh:

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!