Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc, tak wogole jestem nowy i nazywam sie Lukasz , a problem mam taki ze ostatnio zaczelo sie robic tak , jak jest zimny (1.8is) to jest wszystko ok , jak sie rozgrzeje od 2.5 do 3 tys obrotow zaczyna cos terkotac na wyzszych i nizszych obrotach jest ok nie wiem moze to lancuch terkotac ? tylko dlaczego jak sie rozgrzeje :(
Opublikowano
W tych modelach często padają podpory wałów. Spradź to bo tak to trudno powiedzięć o czym mówisz? Może jakieś szczegóły
...
Opublikowano
a dam rade to sam sprawdzic w sesie bez rozbierania ?? dzisiaj bylem u 3 magikow nie wiedza co to?:( tak jakby cos sie obijalo o jakas obudowe jak sie silnik nagrzeje trudno troche to opisac dzieki za odp :cry:
Opublikowano
Jesli chodzi o sprawdzenie podpory to nie ma problemu. Trzeba wejsc do kanalu i ruszyc walem gora dół w miejscu gdzie jest przykrecowy to podwozia (środek) a przy okazji zobacz czy lata puszka od katalizatora
...
Opublikowano
Może to głupio zabrzmi ale koniecznie jak najszybciej sprawdź poziom oleju!!Miałem ten sam objaw jak kupiłem samochód i okazało sie ze szybko brał olej i przy niskim stanie własnie cos tak waliło.Pozdrawiam
Opublikowano
ok ok dzis pojade na kanal sprawdze , co do oleju !! jak zaczelo sie to odrazu sprawdzilem , okazalo sie ze na stacji jak mi wymieniali olej fauvert czy cos takiego to wlalimi o tak poltora litra za malo dolalem olej ale dalej stuka , no chyba ze bierze olej :| bylo tak okolo 1 litr za malo ,a jak sprawdzic ta poduszke katalizatora bo w sumie tam od tego sie cos zaczelo jak sie silnik nagrzal to tez terkotal katalizator ? moze to to tylko tak bije ze z silnika slychac ?
Opublikowano
katalizator ne ma poduszki tylko obudowany jest puszką metalową i często się luzuję i lata po rurach
...
Opublikowano
ale gdzie terkocze - pod maska, ..... gdzie sluchac to terkotanie ??

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
no wlasnie jak sie otworzy maske toz silnika a jak sie jest pod samochodem to zewszat ale tylko na 3 tys obrotow , puszka katalizatora terkocze tez jak sie silnik rozgrzeje moze to stamtad ;/ ? nie moge dojsc
Opublikowano
U mnie na początku hałasowało tylko przy około 3 tys.obr. , potem było już coraz gorzej. Niemiły dźwiek dochodził z przodu silnika. W moim przypadku to rozrząd. Jeżeli masz przebieg ponad 200 tys. to prawie normalne - iS tak ma,trzeba wymienić.
Opublikowano
oh :( a Tobie terkotal jak sie rozgrzal ? mi powiedzieli ze to nie rozrzad bo tam jest lancuch i on sie nie konczy pozatym terkotalby calyczas a nie jak sie rozgrzeje
Opublikowano
U mnie hałasuje cały czas, nie ma różnicy czy zimny czy ciepły. To nie prawda że łańcuch jest dożywotni (wiele przykładów na forum). Ja wymienię na razie sam napinacz i zobaczę czy pomoże. Oby u ciebie była inna przyczyna tego terkotania bo koszty samych części w serwisie to grubo ponad 1tys PLN
Opublikowano
Ja w 730 E-32 tez mam łańcuch i też wali ale wymiana samego napinacza chyba nic nie da bo prowadnica łańcucha z drugiej srony bardziej lata i jest też wytarta jak i napinacz ale te dwie listwy nie sa drogie to koszt ok 200 zł (sprawdzałem w Autofusie)
...