Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jak w temacie... zmieniam silnik i zastanawiam sie czy podejdzie silnik 1.8 TI z 98 roku w miejsce silnika 1.8 IS z roku 92:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to 318 w coupe/sedan byl oznaczony is a w compaktach ti.

Powinno bez problemu pasowac bo to ten sam silnik.

Opublikowano
podpinam sie do tematu :)

Powiedzcie mi cos na temat zmiany silnika 1.8 M43 na 1.8is (M42 chyba)

:duh: Powiedz mi coś na temat stopnia trudności użycia wyszukiwarki :mad2:

Opublikowano
witam jak w temacie... zmieniam silnik i zastanawiam sie czy podejdzie silnik 1.8 TI z 98 roku w miejsce silnika 1.8 IS z roku 92:)

Musisz kolego wiedziec że ten stary z 92r to M42 1.8. A ten który chcesz wsadzic z 98r to M44 1.9.

Silnik powinien bez problemu wejśc ale nie wiem czy osprzęt do silnika cały nie jest inny czyli komp itp.

Poszukaj na forum np: róznice między M42 a M44 lub coś podobnego.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
kolega wlasnie robi przekladke starego isa m42 na m44 i jest kupa roboty przy tym. bo kompa trzeba wyslac ( akurat kolega musial) aby zdieli mu immo ,inny filtr powietrza, inna przeplywka (czujnik powietrza w filtrze powietrza) i jakies tam gagedty, jak bardzo potrzebne moge mu powiedziec aby sie tu wypowiedzial.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
gdyby była taka możliwość to bardzo bym prosił o wypowiedź tego kolegi bo bardzo mi to pomoże w wyborze:) zdecydowany jestem na ten silnik ale ile to kosztuje mniej więcej i ile to schodzi:) pozdrawiam