Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!!

Otóż ma taki problem ostatnio dotyczący centralnego zamka. Otóż ostatnio autko nie chce się czasami zamykać z kluczyka ( wszystkich drzwi i bagażnika + klapki) tylko jedne. Także myśle że to jest powiązane także z oświetleniem wnętrza kabiny, bo podczas jazdy zapala się gaśnie.

Jestem przekonany że jakiś czujnik uległ awarii. Proszę o pomoc w tej sprawie jak dobrać się do czujników, jak je wymienić a może gdzie indziej leży przyczyna.

proszę o pomoc. Z góry dziękuję!!!

Opublikowano
czujnik od strony kierowcy!!! miałem to samo. wymieniłem czujnik i jest git;) sprawdź czy się nie wytarł... na bank to będzie to...;) pozdrówki:D

ja też tak myślę, a do tego bym prosił jak się do dostać, jeżeli mowa o dzwiach to domyślam się ,że to jest w klamce, zgadza się???

Opublikowano

Podepnę się, żeby nie zakładać nowego podobnego wątku:)

Nie działa światełko wewnętrzne przy otwieraniu drzwi:/ Jak sie włącza manualnie światełko to wszystko działa. Jednak w pozycji świecenia przy otwartych drzwiach nie działa. A funkcja dosyć przydatna:) Czy to czujnik czy może przełącznik? Jak to sprawdzić? Jak sie dostać do czujnika w zamku? czy trzeba wymieniać cały zamek czy zamek jest "rozbieralny"?

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie wiedzę nic na słupku, obmacałem, obstukałem i nie ma. Ale za to jest taki przycisk w zaczepie zamka w słupku. Takie małe, czarne. Wciskałem na max i nic.
Opublikowano

właśnie o ten mały przycisk chodz w zaczepie który przykręcony jest do słupka... jest to całość jako jedno i używkę można kupić za 20zł na allegro taki sam jest od E34 czyli od 5ki jeżeli masz wytarty ten malutki przycisk to po zamknięciu drzwi nie zostaje on włączonyi sterownik widzi otwarte drzwi i nie zamkniesz centralnego i światełko nie zgaśnie albo będzie się zapalało w trakcie jazdy....

miałem to samo u siebie ale wtopiłem kawałek szpilki lutownicą i na gorąco troszkę plastyku natopiłem a potem lekkie oszlifowanie pilniczkiem i jak nowe....

można też przykleić kawałek plastyku jakimś mocnym i szybkim klejem tylko coś nie grubszego jak 0.5 mm bo jak będzie za grubo to po zamknięciu drzwi oderwie się to bo będzie za ciasno dla zamka..

Opublikowano
właśnie o ten mały przycisk chodz w zaczepie który przykręcony jest do słupka... jest to całość jako jedno i używkę można kupić za 20zł na allegro taki sam jest od E34 czyli od 5ki jeżeli masz wytarty ten malutki przycisk to po zamknięciu drzwi nie zostaje on włączonyi sterownik widzi otwarte drzwi i nie zamkniesz centralnego i światełko nie zgaśnie albo będzie się zapalało w trakcie jazdy....

miałem to samo u siebie ale wtopiłem kawałek szpilki lutownicą i na gorąco troszkę plastyku natopiłem a potem lekkie oszlifowanie pilniczkiem i jak nowe....

można też przykleić kawałek plastyku jakimś mocnym i szybkim klejem tylko coś nie grubszego jak 0.5 mm bo jak będzie za grubo to po zamknięciu drzwi oderwie się to bo będzie za ciasno dla zamka..

Dokładnie jak kolega napisał ja też na ten sam pomysł wpadłem, lecz u mnie był inny problem dodatkowo. Otóż po wciśnięciu nawet palcem tego przycisku na maxa światło dalej się paliło w kabinie. Styki zaśniedzieli ( tak myślę) przelałem płynem penetrującym i zaczął działać, wypłukało z niego kurz i inne świństwa.

A z tym wytarciem to jak się trochę pomyśli to można coś wymyślić na nakleiłem paseczek gumy kropelką, otwierałem i zamykałem drzwi parę razy dla sprawdzenia i zdaje jak na razie relację.

Opublikowano
podepne sie do tego tematu- mam ja i kolega obaj e36 z 91r on 2.0 ja 1.6 no i u niego centralny zamyka sie po zapaleniu auta a moj centralny dalej jest otwarty. to sie da jakos ustawiuc? zeby sie zamykal tak jak u niego po odpaleniu auta?