Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Właśnie jestem na wymianie kabli wysokiego napięcia i co za tym idzie świec.

Bardzo bym prosił o jakieś rady, jakie kable? jakie świece. Z kasą jest jak jest, ale nie chcę kupować kabli które za pół roku zaś będą do wymiany.

Posiadam e34 530 89r z instalacją sekwencyjną gazu.

Za wszystkie rady z góry dziękuje.

Opublikowano
Witam.W mojej E34 530 z gazem też miełem świece NGK i żadnych niespodzianek nie było.Ceny nie pamiętam,bo to było dawno ale nie była kosmiczna.Przewodów nie wymieniałem więc nie pomogę.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano (edytowane)

Świece 40-60zł. Kable Bremi jak się pytałem jakiegoś handlarza na allegro chyba nieco ponad 400zł ale nie pamiętam dokładnie więc mogę sie mylić. Beru droższe ok 500zł na hurtowni a w sklepie to nie wiem. Chyba że nie masz kasy do NGK jakieś 300zł tylko trzeba przełożyć czujnik ze starych kabli lub kupić nowy.

Miałem NGK dałem kumplowi do M30 i działają. W swojej mam nowe Bosch-e i też jeździ ale drugi raz bym ich nie kupił. Spróbowałbym z tymi Bremi niestety w Krakowie nigdzie ich nie mieli. Ogólnie Bremi Beru górna półka, montowali je na pierwszy montaż w BMW Audi. Jeśli kupisz je to przeżyją auto.

Edytowane przez Pinczer
Opublikowano

Z NGK można być spokojnym - to też jest ta lepsza półka (szkoda tylko że z czujnikiem jest przekładka - choć kiedyś chyba czytałem, że ktoś dostał NGK z nową czujką, ale sam na takie nie trafiłem)

pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

uwazam ze kable bremi/beru beda najlepszym rozwiazaniem, lepiej dolozyc kilka gr i kupic wlasnie je. a co do swiec to ngk, tak jak wyzej pisza koszt ok 15zl za szt.

kolega zmienial kable w e30 i wlasnie kupil takie w ktorych nie bylo tego 7 od czujnika wiec zostawil stary. a tak wogole to od jakiego czujnika on jest???

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano

Dziś gość w sklepie proponował mi kable CHEMPION jakoś tak się to pisze :).

Czy może ktoś miał z tym do czynienia? Czy to wogóle jest to coś warte?

Opublikowano
kolega zakładał do Mercedesa 124 i po pół roku zmieniał,ale to nie musi być reguła.Pozdr,
Opublikowano
Nie wiem jak teraz ale kilka lat temu odradzali mi handlarze. Podobno więcej podróbek niż oryginałów a cena jakaś śmieszna więc cholera wie kto to i z czego dla nich robi. To raczej do jakiś Opelków VW i takich pierdziochów.
Opublikowano
Nie wiem jak teraz ale kilka lat temu odradzali mi handlarze. Podobno więcej podróbek niż oryginałów a cena jakaś śmieszna więc cholera wie kto to i z czego dla nich robi. To raczej do jakiś Opelków VW i takich pierdziochów. Ale przetestować możesz bardzo jestem ciekaw ich jakości. Druga sprawa że jeździsz na gazie więc pasuje coś dobrego włożyć. Kable te są z czujnikiem??
Opublikowano

W końcu kupiłem Beru i mam spokój :) Autko nagle zaczeło oddychać pełną piersią. Okazało się że kabel na 3 świecuni był przerwany i dzięki temu lekko autko muliło. Dzięki za wszystkie rady.

Pozdrawiam