Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, może slabo szukam ale znaleźć nie mogę... Jakie powinny być wymiary nowej tarczy hamulcowej z przodu w e32 740?

grzebię po katalogach różnych firm i w ogóle głównie w opisie jest 730 i 735, widzę, że są dwa wymiary - grubość 22 lub 28 mm i średnica 300 lub 302 mm.

raz znalazłem przy 740 wymiar 28 mm a raz 22... nie chce mi się wierzyć, żeby nie miało to znaczenia.

Kupiłem jakiś czas temu zimmermany i po trzech miesiąca musiałem je wyrzucić teraz się zastanawiam czy nie dlatego, że były za cienkie. Założyłem wtedy swoje stare ale niedawno pojawiło mi się lekkie bicie którego niczym nie mogę wyplenić (zmienione koła, wymienione wachacze, drążek środkowy i końcówki) i wpadłem na pomysł z tarczami tylko przestaję wierzyć katalogom :-(

Opublikowano
takie glupie pytanie ale czy po zalozeniu tarczy wymywacie przykladowo olej/smar konserwujacy pomiedzy dwoma tarczami, chodzi o tarcze wentylowane, jak nie to powinniscie :P
www.auto-optima.pl