Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

kupilem wal napedowy, niestety okazalo sie ze jest w kiepskim stanie i zabralem sie za regeneracje

zapieczony krzyzak wymoczylem cala noc w coca coli, pozniej oczyscilem wd40 i chodzi teraz dobrze (jescze nie montuje walu, wiec zobacze jak bedzie za pare dni)

pytanie odnosnie przeguby z konca walu (mial taki punkt przechylu w ktorym sie blokowal, ale rozruszalem go (recznie) i sie narazie nie blokuje nigdzie i tu pytanie czy jakis smar do niego wcisnac czy wd40 popsikac?

i druga sprawa jest guma peknieta na nim, co z nia zrobic?

czy warto to wogole bawic sie i naprawiac? czy lepiej wymienic?

http://img374.imageshack.us/img374/7968/walfu5.th.jpg

Opublikowano
nigdzie nie ma, bardzo ciezko kupic, a krzycza sobie 300-500 jak ktos ma

to chyba powariowali . ale jezeli ceny takie sa to zaloz to co nasz - moze bedzie chodził - prawdaj tylko co jakis czas luz na krzyzaku .

a do przegubu specjalny smar do polosi !

Opublikowano

u mnie na szrocie stoi 750i i rozbitka 750il mam

Krzyząki to jedynie w oleju do asb można moczyć inaczej zatrze się do miesiąca ponownie,,,,

A z używkami to różnie bywa,,, a niech ktoś ząbki zamienił przy wymianie podpory i kłopoty murowane,, bicie stukanie itp

I tak dla pewności każdą używke trzeba by było dać do wywarzenia

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

dlaczego mialby sie zatrzec?

ja myslalem ze przez to ze nie byl ruszany wlasnie sie zapiekl i jak sie pojezdzi to sie rozrusza (tzn teraz chodzi ok)

a co do wywazenia to oczywiscie przed wlozeniem na wywazenie, tylko pytanie czy mozna wywazac bez podory? obecnie mam wal w 2 czesciach (brak lacznikow - przeloze je z auta , razem z podpora)

Opublikowano
ten przegub nie występuje osobno bez wału czyli trudno zdobyć i oczywiście są różne modele nawet w tym samym roku
jesli mowa o przegubie,ktory jest na koncu wału przed mostem to wystepuje oddzielnie.Do Twojego autka constant-velocity joint nr czesci 26 11 1 229 075 cena 110 euro...czyli znosnie.Pozdrawiam.Ps...u mnie padł krzyzak i z uwagi na to,ze jestem w Norwegii nie miałem mozliwosci wymiany...robia takie rzeczy w szczecinie w firmie Kardan za nieduze pieniadze i bardzo fachowo.Musiałem kupic cały wał tutaj w serwisie...3200zł...hmm...troszke zabolało,ale BMka sie cieszy a ja razem z nia.Krzyzak tez wymien jesli masz wał na wierzchu bo i tak Ci siadzie.uwierz mi to dobra rada.
Opublikowano
Przegub walu kupowalem do siebie w gda nowka dalem 500 zl wystepuje oddzielnie krzyzaki tez wyminiaja u mnie w gda wymiana plus wywazenie walu ok 260 zl jezeli ci sie nie spieszy to niedlugo rozbiram swoja na czesci (padla mi skrzynia) takze mozemy sie dogadac robilem caly wal jakies 2 miesiace temu podpore tez mam nowke

Było e30 323 wąska lampa :)

Potem e34 525

Teraz e32 750 V12 :D

www.fabrykaksztaltu.pl