Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od trzech lat mam swoją buńke,a w buńce gaz na którym nie jezdżę(bo nie lubię na tym paliwie jeździć).Pytanko moje jest nastepujące wywalić ten gaz, a może zostawić?Może ta instalacja bedzie miałe jakieś znaczenie przy sprzedaży(Intalka z parownikiem najzwyklejsza).
Opublikowano

patrzac na realia to gaz raczej pozytywna wartosc przy sprzedazy...

ja wywalilem zwezki, zmienilem gumy przeplywomierza i pozbylem sie obiegu wody wokol prawonikow i tak jezdze (tzn chwilowo nie jezdze , bo musze kupic rurki do wody (wszystko przez ta instalacje gazowa)

Opublikowano
Jakbyś miał założoną sekwencję,to taka instalacja miała by baardzo duże znaczenie przy sprzedaży auta,Ja także nie lubiłem jeżdzić na tym paliwie do momentu kiedy przerobiłem instalację z drugiej generacji na sekwencje.
Nur bmw e32
Opublikowano
Jesli chodzi o rurki,ktore teraz musisz kupic to chyba te same,ktore ja kupiłem bo jakis medrzec zamiast wstawic trojniki za wezami i zrobic dodatkowy łącznik wolał poprzecinac oryginalne weze.takie wezyki to albo uzywki oryginalne albo serwis...ja kupiłem w serwisie.A jesli chodzi o gaz jaki posiadasz to ja miałem taki sam...tragedia...pozbyłem sie tego badziewia i jestem szczesliwy z tego powodu.Przez gaz wymieniłem kolektor ssacy,przepływomierz,obudowe filtra powietrza,rure od przeplywki do przepustnicy,waz ten potrojny,ktory jest pod zbiorniczkiem wyrownawczym plynu chlodzacego i ten co idzie od silnika do elektrozaworow,.Czyli lacznie kupe kasy.Do zdemontowania mam jeszcze dwa parowniki i zbiornik...oraz komp od gazu.Jesli ktos chce moge odstapic za nieduze pieniadze.Moja rada wywal to dziadostwo albo przemianuj na sekwencje bo tylko taka instalka ma sens.A przy sprzedazy nie przyznawaj sie,ze miałes taki gaz bo nie sadze,ze taka instalka moze podniesc atrakcyjnosc samochodu,raczej efekt moze byc odwrotny.Pozdrawiam.
Opublikowano

Całkowicie demontować czy ja wiem, zawsze można to przerobić na sekwencje butla i papiery z gazu się przydadzą. Zestawów na allegro jest zatrzęsienie.

Nie wszystkie ale nie które przewody wodne są do kupienia w zamienniku. Z bardziej cywilizowanych producentów takich przewodów jest lemforder.