Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie czy moze mi ktos wyjasnic jak podpiac swiatlo wsteczne po przerobce skrzyni z automatu na manual. znalazlem jakies info na forum ale nie wiem ktore to sa dokladnie kable
Opublikowano
miernik w dlon , mechanizm zmiany biegow w dlon - i sprawdzasz ktore piny sie zwieraja w pozycji drazka R - zprawdasz we wtyczce jakie kable dochodza do tych pinow ( 2szt pinow ) i ciagniesz te kable do czujnika wsteczne w skrzyni.
Opublikowano
w srodku tam gdzie jest drazek od zmiany biegow jest tych kabli sporo jeden jest z taka okragla wtyczka drugia jest kostka i jest jeszcze jeden w ktory to mam sprawdzac
Opublikowano
podlaczylem to swiatlo cofania wystarczylo polaczyc dwa kable ktore wychodza od czujnika ze skrzyni z kablami ktore byly w czarnej kostce z 7 pinami trzeba znalezc przewod ktory wychodzi z lampy podpiety do zarowki od wstecznego i dalej szukac w tej kostce
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
też ma problem ze swiatłami cofania bo w ogóle nie działają.skrzynia manual silnik 3,5 e32. Gdzie mam szukać przyczyny ? żarówki oczywiście sprawne. czujnik jest gdzieś przy drążku i dostęp do niego jest od góry ?
.....::: Zaczynaj każdy swój dzień jakby miał swój cel :::....
Opublikowano

ja nie mialem swatla cofania bo przetarl mi sie kabel, odczepil sie z zaczepol, tarl o wal i sie przetarl,

podjedz na podnosnik, wejdz pod auto i bedziesz widzial wszystko czysto i przejzyscie gdzie moze byc przyczyna twojej usterki

e38 m62